Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Matovič s Hlinom sa lúčili so Slotom: Ten sa na ich pozvanie vykašľal!

OĽaNO sa lúčia s Jánom Slotom svojským štýlom Zobraziť galériu (11)
OĽaNO sa lúčia s Jánom Slotom svojským štýlom

BRATISLAVA – Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti dlho nezaháľali. Po tom, čo SNS vo voľbách nezískala dostatočný počet hlasov na postup do parlamentu, Matovičovci usporiadali v stredu večer rozlúčkovú After Slota Party pre šéfa národniarov Jána Slotu. Líder OĽaNO Igor Matovič a šestka hnutia Alojz Hlina si tak vychutnali neúspech, ktorý SNS postihol. Slota síce pozvánku na rozlúčku dostal, na oslave sa ale neukázal.

„ONE BEER FREE. V minulých voľbách sme zostrelili Mečiara, v týchto Slotu. Je čas to osláviť a určiť ďalší cieľ. Ste vítaní. (pozýva Igor Matovič a Alojz Hlina),“ tak týmito slovami lákali Obyčajní ľudia priaznivcov na sociálnej sieti, aby sa prišli rozlúčiť so Slotom. Z viac ako tristo ľudí, ktorí pozvánku na Facebooku prijali, ich napokon prišlo približne 200. Medzi hosťami sa našli aj takí, ktorí o akcii nevedeli, no avizované pivo zadarmo ich potešilo.

Na úvod sa v reštaurácii na bratislavskom Námestí SNP premietal zostrih legendárnych vystúpení Jána Slotu. Nechýbalo už pomaly zľudovené vyhláseniea my pôjdeme do tankoch a pôjdeme a zrovnáme Budapešť“, narážka na maďarskú exministerku zahraničných vecí Kingu Gönczovú: „Tá strapatá pani, ktorá je naozaj strapatá – jedna chudera!“ alebo nečakaný odchod Slotu z relácie po tom, čo naňho Matovič vytiahol kauzu emisie.

Matovič s Hlinom sa
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: Jan Zemiar)


Po video projekcii sa obaja Obyčajní ľudia rozpŕchli do davu prevažne mladých ľudí, s ktorými sa fotili a diskutovali. Na Facebooku sa však objavili aj kritici z radov priaznivcov OĽaNO. „Urobili ste akciu, ktorá sympatizantov OĽaNO nespája, ale rozdeľuje. Z takého neuváženého a nemúdreho konania som sklamaný.“ Ďalšia sympatizantka si nemyslí, že je dôvod na oslavu, lebo Slota sa môže opäť vrátiť. Prajem si, aby robil (I. Matovič, pozn. red.) party po tom, ako sa im nejaké to riešenie podarí zrealizovať. To, že Slota nie je v parlamente, je čiastočne zásluha dámy Anny a čiastočne zásluha Igorova... Takže nevidím problém v oslave, ale očakávala som minimálne zmenu názvu...“

Matovič priznal, že išlo o jeho nápad a vo výsledku volieb sa snažil nájsť niečo pozitívne, keďže to, ako dopadli ostatné pravicové strany, ho netešilo. „Niektorí povedia, že je to škodoradosť. V politike je to ale stále o zápase, niekto vyhráva, niekto prehráva,“ myslí si. „Ja to beriem tak, že tá slušná časť Slovenska vyhrala a mala by oslavovať,“ dodal.

Kontroverzný Alojz Hlina sa v minulosti preslávil akciami zameranými práve proti Jánovi Slotovi, keď napríklad zo sídla SNS zvesil slovenskú vlajku alebo na svoju reštauráciu na Obchodnej ulici zavesil plagát s nápisom Nikto v súčasnosti neškodí našej krajine viac ako Ján Slota. Jeho neúspech považuje za historický okamih, ktorý si treba pripomenúť aj takýmto spôsobom. "Vôbec som nerátal s tým, že príde. Ale bola by to možno posledná veľká vec, ktorá by mu zostala, keby prišiel," poznamenal na záver.

Alojz Hlina
Matovič s Hlinom sa
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu