Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Matovič: Do parlamentu nejdeme robiť chaos

Igor Matovič
Igor Matovič (Zdroj: Filip Minár)

BRATISLAVA - OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti nejdú do parlamentu robiť chaos. Tvrdí to ich líder Igor Matovič. Obyčajní chcú vlastný klub, zástupcu v poslaneckom grémiu, a nie 16 bezprizorných neorganizovaných nezávislých poslancov. Nezávislosť si chcú uchovať pri hlasovaní.

"Keď chceme s tým naším ostrovčekom slobody viesť adekvátny boj s ostatnými stranami a obhájiť si miesto pod slnkom, musíme sa správať konštruktívne, zodpovedne a v niektorých veciach aj organizovane. Ale organizovane neznamená, že si budeme všetci nalievať rovnaký rozum do hlavy. Musíme si vymieňať informácie," povedal Matovič.

Poslanecký klub si chcú obyčajní vytvoriť aj z čisto praktických dôvodov. "Keď vytvoríte klub, dáva vám to istý komfort, že si máte kam zavesiť kabát, napríklad. A tiež si ho chceme založiť, aby sme mali zástupcu v poslaneckom grémiu a vedeli o veciach, ktoré sa v parlamente dejú," vysvetlil.

Matovičove slová o založení klubu potvrdil aj Mikuláš Huba, ktorý sa na kandidátke OBYČAJNÝCH ĽUDÍ a nezávislých osobností dostal do parlamentu. "Predbežne sme dohodnutí, že vytvoríme spoločný klub. V prvom kroku je dobré pokúsiť sa o spoluprácu," povedal pre TASR s tým, že on ako nezávislá osobnosť ale mieni klásť dôraz na svoju nezávislosť. Matovič neustále pripomína, že nebude svojich poslancov nútiť hlasovať inak ako podľa vlastného svedomia a presvedčenia.

OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti získali v sobotňajších parlamentných voľbách 8,55 percenta hlasov, čo znamená, že ich volilo 218.537 ľudí. V Národnej rade SR im patrí 16 mandátov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu