Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Matovič: Budeme si robiť nárok na podpredsedu parlamentu

Igor Matovič
Igor Matovič

BRATISLAVA - Ak opozícia získa viac ako jeden post podpredsedu parlamentu, budú si naň na základe výsledkov volieb robiť nárok OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti (OĽaNO). Dnes to potvrdil líder OĽaNO Igor Matovič.

"Závisí to od rozhodnutia Smeru-SD. Ale ak opozícia získa viac ako jeden post podpredsedu parlamentu, logicky by mal pripadnúť nám," povedal. Osobne však nemá ambíciu obsadiť miesto podpredsedu Národnej rady SR. "Mňa to nejako neláka, nikdy som netúžil po funkciách," dodal. Ak OĽaNO získa funkciu podpredsedu NRSR, bude o nej podľa Matoviča rokovať poslanecký klub.

"Po stretnutí predsedov a zástupcov politických strán, ktoré zvolal predseda Smeru-SD Robert Fico na štvrtok (15.3.), chcem po dohode s predsedami politických strán zvolať rokovanie," uviedol dnes predseda parlamentu Pavol Hrušovský (KDH).

"Z rokovacieho poriadku mi ako predsedovi NR SR vyplýva povinnosť pripraviť úvodné rokovanie ustanovujúcej schôdze. Chcem prediskutovať, aký bude počet parlamentných výborov, aký bude počet podpredsedov Národnej rady, aké bude prerozdelenie parlamentných výborov medzi opozíciu a koalíciu, čo sa týka pozícií predsedov výborov. Chcem to uskutočniť čo najskôr, aby sa aj parlamentné politické strany mohli dohodnúť na nomináciách jednotlivých poslancov do výborov NR SR," uzavrel Hrušovský. KDH chce na post podpredsedu Národnej rady SR presadzovať svojho predsedu Jána Figeľa.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu