Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Dzurindu by Matovič na kandidátke nechcel, Palko mu neprekáža

Mikuláš Dzurinda
Mikuláš Dzurinda

BRATISLAVA - Igor Matovič by nechcel na kandidátke svojej strany Mikuláša Dzurindu, Ivana Mikloša (obaja SDKÚ-DS), Pavla Hrušovského (KDH), Bélu Bugára (Most-Híd), Roberta Fica, Roberta Kaliňáka (obaja Smer-SD), ani Annu Bubeníkovú.

Bývalý minister vnútra Vladimír Palko, ktorý rezortu šéfoval v čase, kedy malo dochádzať k politickej korupcii zo spisu Gorila, mu však neprekáža.

"Ak by Vladimír Palko, ktorý kandiduje sám so svojou stranou na konci kandidátky, v tom čase o týchto veciach vedel a nejako by ich ututlal, v tom prípade by mi to prekážalo. Zatiaľ som sa ale takúto informáciu nedozvedel," povedal Matovič. S Palkom o prípade hovoril. Exminister vnútra mu povedal, že keď odišiel z ministerstva tak spis ešte nebol urobený. Matovič mu verí. "Nepredpokladám, že mi klamal," poznamenal.

Matovič si myslí, že všetci politici by mali po skončení štvorročného mandátu chodiť pred voľbami na verejný detektor lži. Odpovedali by na otázku, či počas funkčného obdobia vzali úplatok alebo vedeli o zlodejine a kryli ju. Ten, u koho by sa ukázalo, že zobral úplatok alebo kryl korupciu, nemohol by viac kandidovať. "Takto by to malo fungovať a nech by tam išiel ktokoľvek, mali by sme zabezpečené, že by sa politika očistila," uzavrel líder OBYČAJNÝCH ĽUDÍ a nezávislých osobností Igor Matovič.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu