Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Matovičova strana je podvod na voličoch, tvrdí Přidal z KDH

BRATISLAVA - Strana Igora Matoviča OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti je podvod na voličoch. Myslí si to poslanec Národnej rady (NR) SR Alojz Přidal (KDH).

"Ide o jasnú troj až štvorkoalíciu, ktorá obchádza volebný zákon. Koalícia OL+KDS+OKS by potrebovala pre vstup do NRSR sedem percent voličských hlasov. Začínate teda nepoctivo," píše Přidal v reakcii na emaily od Matoviča. Reakciu zverejnil na sociálnej sieti facebook.

Matovič sa pýta Přidala, kde bol, keď taká istá situácia nastala pri voľbách v roku 2010. "OKS bola na kandidátke Mostu, tak by ma zaujímalo, či mu to vtedy neprekážalo. A tiež prečo mu to neprekáža pri ostatných stranách, ktoré majú na kandidátke zástupcov iných strán," reagoval Matovič.

Podľa neho má Přidal takéto vyjadrenia možno zo strachu, že obyčajní majú na kandidačnej listine bývalých kresťanských demokratov, ktorí by mohli KDH v marcových voľbách zobrať percentá. "Možno mu lepí, že sa do parlamentu takto nedostane," povedal Matovič.

Líder obyčajných posiela maily všetkým poslancom s výzvou na zrušenie imunity. Útočí v nich na dlhoročných politikov a ich strany a propaguje tú svoju a jej nezávislých kandidátov. Přidal mu pripomína, že na kandidačnej listine nemá len nezávislé osobnosti.

"Iste veľmi dobre vieš, že okrem nezávislých osobností je na Tvojej kandidátke veľa závislých ani nie osobností, ale kandidátov," uvádza kresťanský demokrat. V emaile Matovičovi tiež vyčíta, že prispel k pádu vládnej koalície, ktorá bola podľa neho pre Slovensko to najlepšie.

"Bohužiaľ i Tvojim hlasom a hlasom tvojich dvoch kolegov si prispel k povaleniu prvej ponovembrovej vlády bez komunistov a predčasne si dal možnosť návratu politikovi, ktorého si nazýval v NR SR vagabundom. Čo považujem však viac za hulváctvo ako hrdinstvo," píše Přidal.

Matovičovi zároveň odkazuje, že jeho maily začne brať vážnejšie, keď prizná, "aký má najobyčajnejší kandidát do NR SR majetok" a keď prezradí meno človeka, ktorý mu "zo žartu ponúkal za povalenie tejto vlády 20 miliónov eur".

Lídrovi obyčajných Přidal zároveň vyčíta, že nebol na rokovaní parlamentného hospodárskeho výboru. "Ja som bol prítomný i preto, že chcem slúžiť občanom SR, i preto, že za svoju prácu som platený až do konca volebného obdobia. I pre Tvoju neúčasť bol tento výbor neuznášaniaschopný," napísal Přidal.

Matovič si myslí, že Přidal "teraz vypisuje hlúposti" aj preto, že jeho kolega Marián Kvasnička (KDH) sa pomerne svojsky ohradil voči výzve na zrušenie imunity od ľudí zo Slovenska. "Ak môžem citovať, tak napísal 'choďte do psej matere' a zároveň sa vyjadril, že nás bude žalovať za to, že mu zasahujeme do súkromného priestoru. Pán Kvasnička a myslím si, že aj všetci poslanci KDH považujú štátny majetok a teda aj štátny mail za súkromný. Takže potom chápem, prečo je Slovensko rozkradnuté. Lebo politici dlhodobo všetko, čo je spoločné, považujú za svoje vlastné," uzavrel Matovič.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu