Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Ďalšia obeť leteckej tragédie: Demitrov spoluhráč podľahol zraneniam!

Galimov pri tragédii utrpel popáleniny nezlučiteľné so životom
Galimov pri tragédii utrpel popáleniny nezlučiteľné so životom (Zdroj: lifenews.ru)

MOSKVA - V moskovskej nemocnici dnes ráno zomrel ruský hokejista Alexander Galimov, ktorý spolu s palubným inžinierom Alexandrom Sizovem ako jediný minulú stredu prežil tragickú leteckú haváriu u Jaroslavľ. Hráč, ktorý pri katastrofe utrpel hlboké popáleniny na 90 percentách povrchu tela, bol po prevoze do Moskvy uvedený do umelého spánku, z ktorého sa už neprebral.

Podľa informácie ošetrujúcich lekárov boli popáleniny, ktoré hokejista pri páde lietadla utrpel, nezlučiteľné so životom. Ešte počas víkendu dvadsaťšesťročného útočníka Lokomotivu Jaroslavľ operovali.

Pri katastrofe, ku ktorej došlo krátko po štarte lietadla Jak-42 na jaroslavlskom letisku Tunošna, zahynulo 43 ľudí vrátane slovenského hokejistu Pavla Demitru. Stav Alexandra Sizova, ktorý je teraz jediným zachráneným, je podľa lekárov stredne ťažký. Príčinou havárie mal byť podľa posledných správ nedostatočný ťah motorov, ktorého dôvodom bola buď  technická porucha alebo chyba pilota.

Galimov odohral 342 ligových zápasov a dres Lokomotivu obliekal od začiatku svojej profesionálnej kariéry. Nastrieľal celkovo 64 gólov a zaznamenal 126 bodov. Bol členom ruskej reprezentačnej dvadsiatky, ktorá v roku 2005 získala striebro na juniorskom majstrovstvá sveta. Posledné dva roky hral aj za seniorskú reprezentáciu.

Podľa niektorých ruských médií bol Galimov bezprostredne po havárii pri vedomí a komunikoval so záchranármi.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu