Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Dojímavé prijatie v Trenčíne: Srdiečko pre Paľa Demitru, od manželky Majky!

Manželka Majka prišla v čiernych šatách, ktoré boli v spodnej časti ozdobené strieborným srdiečkom Zobraziť galériu (16)
Manželka Majka prišla v čiernych šatách, ktoré boli v spodnej časti ozdobené strieborným srdiečkom

BRATISLAVA - Telesné pozostatky tragicky zosnulého slovenského hokejistu Pavla Demitru dnes priviezli na Slovensko. Slovenský vládny špeciál pristál popoludní na letisku v Bratislave, rakvu následne transportovala helikoptéra ministerstva vnútra do Trenčína. Manželka hokejovej legendy prišla na letisko v čiernych šatách ozdobených strieborným srdiečkom.

Šéfpilot vládneho špeciálu Viliam Polnišer novinárom priznal, že rakvy s ľudskými pozostatkami neviezol dnes na palube lietadla po prvý raz. "Pre nás ten let musí byť vykonaný tak, aby bol bezpečný bez ohľadu na jeho účel. V tomto smere sa pre nás nič nemení. No pocity, samozrejme, sú u nás rovnaké ako v celej spoločnosti," povedal. Podľa Polnišera smutnú atmosféru umocňovalo aj počasie v Moskve, kde prší a je tam iba desať stupňov.

Manželka Pavla Demitru
Zobraziť galériu (16)
 (Zdroj: SITA)

Manželka Pavla Demitru si musela pri pohľade na rakvu sadnúť

Na improvizovanú pietnu rozlúčku, ktorá sa uskutočnila na letisku v Trenčíne nepustili žiadnych fanúšikov. Tí museli ostať vonku. Rozlúčiť sa mohli len najbližší príbuzní, kamaráti a hokejoví funkcionári. Medzi zúčastnenými nechýbali bratia Hossovci s rodičmi a priamo z New Yorku priletel dokonca aj Marián Gáborík.

  Záverečná verejná pietna rozlúčka s legendárnym hokejistom sa uskutoční vo štvrtok (15. 9.) a o deň neskôr Demitru pochovajú na súkromnom pohrebe. Hokejový klub HK Trenčín bude informovať o podrobnostiach spätých so smútočnými aktmi v rámci tlačovej konferencie v pondelok (12. 9.).

Telo Pavla Demitru previezli
Zobraziť galériu (16)
 (Zdroj: TA3)

Pozostalí trúchlia nad pozostatkami zosnulého Pavla Demitru

Demitra zahynul v stredu (7. 9.) na palube ruského lietadla JAK-42, ktoré havarovalo neďaleko Jaroslavli krátko po vzlietnutí počas cesty na úvodný zápas novej sezóny Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) do bieloruského Minska. Pri nehode zahynulo 43 zo 45 ľudí, okrem hokejistov aj z realizačného tímu klubu a leteckej posádky. Prežili len útočník tímu Aleksander Galimov a člen posádky Alexander Sizov, obaja sú však vo vážnom stave. Následkom tragických udalostí zrušili úvodné zápasy nového ročníka KHL a liga bude pokračovať až na budúci týždeň, minimálne jeden ročník bez Lokomotivu.

Pozostalí trúchlia nad pozostatkami
Zobraziť galériu (16)
 (Zdroj: SITA)

Pozostalí trúchlia nad pozostatkami zosnulého Pavla Demitru

Slovenský útočník sa počas aktívnych rokov stal jednou z ikon reprezentácie SR, s dvojkrížom na hrudi získal bronz v Helsinkách na MS 2003, naposledy naplno zažiaril na minuloročných ZOH vo Vancouvri, kde doviedol Slovákov ako najproduktívnejší hráč turnaja k 4. miestu. Úspešné pôsobenie si pripísal aj počas klubovej kariéry v NHL. V zámorí obliekal dresy Ottawy Senators, St. Louis Blues, Los Angeles Kings, Minnesota Wild a Vancouver Canucks. Zámorie zamenil za európsku KHL pred uplynulou sezónou a upísal sa jaroslavľskému Lokomotivu.

 

Manželka Pavla Demitru
Zobraziť galériu (16)
 (Zdroj: SITA)


Stretli ste sa s Paľom Demitrom osobne? Odfotili ste sa s ním alebo ste s hokejovou legendou zažili neopakovateľný zážitok? Pošlite nám Vaše zážitky a fotografie na tipy@topky.sk alebo ako MMS a SMS na číslo 0904 117 346.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu