Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Galimov je po ďalšej operácii, jeho stav je stále kritický

Alexander Galimov je stále v kritickom stave
Alexander Galimov je stále v kritickom stave

MOSKVA - Moskovskí lekári v nedeľu vykonali ďalšiu operáciu hokejistu Alexandra Galimova, ktorý spolu s palubným inžinierom Alexandrom Sizovom ako jediný prežil stredajšiu tragickú haváriu lietadla s hráčmi klubu Lokomotiv Jaroslavľ.

Štyridsaťtri cestujúcich na palube, vrátane Pavla Demitru a troch českých hokejistov, pri havárii zahynulo. Zdravotný stav Galimova je stále kritický, Sizovov stav označujú lekári za stredne ťažký.

Galimov je v umelom spánku a dnes prekonal operáciu priedušnice. Vyhliadky útočníka (26) ruskí lekári odmietajú komentovať. "Dávajú nám len všeobecné informácie," povedal novinárom hráčov agent Piotr Prichoďko. "Jeho stav je vraj ťažký, ale stabilizovaný, kým skôr sa zhoršoval," uviedol agent a dodal, že hokejista je napojený na umelú obličku.

Podľa ruských médií sa stále nepodarilo so stopercentnou istotou identifikovať telá dvoch mŕtvych hráčov, ktorými sú pravdepodobne nemecký hokejista Robert Dietrich a Rus Pavel Trachanov. Problémy sú aj s identifikáciou tela veliteľa lietadla Andreja Solonceva.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu