Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Ušla som pre policajný teror, tvrdí údajná šéfka bytovej mafie

ilustračné foto
ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Údajná šéfka bytovej mafie Zuzana Znamenáková dnes po prvý raz prehovorila o dôvodoch svojho úteku za hranice Slovenska. Žena, ktorú vlani v decembri zatkli v Rakúsku, senátu Okresného súdu Bratislava II tvrdila, že neušla pred hroziacim trestom, ale pred policajným terorom. Súd však jej argumenty neuznal a z väzby ju nepustil. Neotvoril však ani pojednávanie, keďže Znamenáková vymenila obhajcu.

Žena, ktorá sa pre údajné porušovanie svojich zákonných práv už obrátila aj na Ústavný súd, dnes sudcu presviedčala, že ak ju pustí z väzby, neutečie a nebude ani ovplyvňovať svedkov. Počas vyšetrovania prípadu bytovej mafie vraj chodila na políciu vždy, keď ju predvolali. Napriek tomu ju však istý policajt terorizoval, vyvolával jej, nadával a kontroloval, či je doma, aj keď ležala v horúčkach, tvrdila Znamenáková na súde.

"Stále som bola ponižovaná. V zahraničí mi diagnostikovali prekonaný infarkt," vyhlásila dnes Znamenáková. Ujsť do Rakúska sa vraj rozhodla vlani v januári po tom, čo ju chcel policajt násilím odviesť na policajnú stanicu z nemocnice, kde šla na vyšetrenie. "Ústava mi zabezpečuje právo na lekársku starostlivosť. Policajt ma ťahal na úkon, hoci som predvolanie prevzala," povedala.

Naopak, polícia zase pripisuje praktiky šikany samotnej Znamenákovej a jej údajným komplicom. Podľa polície podvodmi oberali ľudí o byty a domy, pričom niektorých z majiteľov uniesli, iní sa stratili či zomreli. Jeden z prvých prípadov bytovej mafie chcel súd otvoriť dnes. Znamenáková však za posledné dva mesiace vymenila päť advokátov a ten posledný si vyše 7000-stranový spis nestihol naštudovať. Proces so šesticou obžalovaných, z ktorých sa už dvaja k účasti na podvodoch s bytmi priznali, by sa tak mal začať v októbri. Podvedení majitelia bytov žiadajú odškodné vyše 200 tisíc eur.

Znamenáková už v minulosti bola za nekalé praktiky pri obchodovaní s nehnuteľnosťami podmienečne odsúdená. V súčasnosti jej za päť trestných činov hrozí trest do 15 rokov väzenia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu