Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Údajnú šéfku bytovej mafie vydali na Slovensko

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Jednu z údajných hláv bratislavskej bytovej mafie, Zuzanu Znamenákovú, ktorú koncom minulého roka zatkli na úteku v Rakúsku, už eskortovali na Slovensko. Dnes to potvrdil aj hovorca policajného prezídia Martin Korch.

Policajti ju tak budú môcť vypočuť v prípade miliónových podvodov s nehnuteľnosťami v Bratislave a okolí, ale aj vraždy jedného z majiteľov domov. Znamenáková je podľa portálu Čas.sk obvinená aj z podvodu spojeného s rodinným domom v bratislavskom Prievoze, ktorého majiteľ pred viac ako dvomi rokmi zmizol.

Mŕtvolu štyridsiatnika polícia koncom decembra našla vo vodnej nádrži na východe Slovenska. Či Znamenákovú obvinia aj priamo z vraždy, ešte nie je známe. Podľa Korcha ešte prebieha vyšetrovanie. Prípad údajných podvodov Znamenákovej a jej skupiny, ktorá bola jednou z dvoch častí bratislavskej bytovej mafie, by sa podľa polície mohol onedlho dostať pred súd.

Žena si uvádza trvalé bydlisko v historickom centre Bratislavy. Už v minulosti bola za nekalé praktiky pri obchodovaní s nehnuteľnosťami odsúdená, podmienečný trest jej mal vypršať v roku 2012. Polícia ženu v Rakúsku vypátrala koncom minulého roka. Znamenáková sa napriek záznamu v trestnom registri snažila získať aj poslaneckú stoličku.

V roku 2006 kandidovala v komunálnych voľbách do zastupiteľstva v bratislavskom Starom Meste s podporou strán vládnej koalície Smer-SD, ĽS-HZDS, SNS i Slobodného fóra. O podvodoch s bytmi a domami v lukratívnych častiach Bratislavy sa medzi ľuďmi hovorilo už pred rokmi.

Polícia z nich vlani obvinila 36 ľudí, ktorí podľa nej majiteľov nehnuteľností oklamali alebo prinútili previesť nehnuteľnosti na ľudí s falošnými dokladmi. Tí ich potom ďalej predali. Od roku 2006 tak podľa polície podvodne získali 26 bytov, domov a pozemkov v Bratislave a okolí, pričom sa obohatili o viac ako 21 miliónov eur.

Celková škoda vraj bola 1,5 miliardy Sk (49,8 milióna eur). Viacerí ľudia podľa polície zrejme prišli nielen o dom, ale aj o život. Ich telá však zatiaľ nenašli.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu