Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Kauza bytovej mafie: Dvaja sa priznali!

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto

BRATISLAVA - Dvaja z obžalovaných v prípade bratislavskej bytovej mafie, ktorej údajnou šéfkou bola Zuzana Znamenáková, sa dnes priznali k účasti na podvodoch s bytmi. Urobili tak ešte pred začiatkom procesu, pretože si chceli znížiť trest. Proces sa začne v septembri. Súd totiž dnes odmietol viaceré výhrady Znamenákovej k obžalobe.

Pred súdom sa dnes priznali Ján Trískal a Ildikó Víghová. Prokurátor však s uzavretím dohody o vine a treste nesúhlasil. Naopak, Znamenáková sa procesu bránila. Tvrdila, že počas vyšetrovania boli porušené viaceré jej práva. Napríklad vraj polícia vypočula stovku svedkov bez toho, aby im mohla ona, alebo jej advokát klásť otázky. V čase ich vypočúvania totiž bola na úteku a vraj nemala ani advokáta. V súčasnosti ju pred súdom zastupuje štátom ustanovený obhajca.

Znamenáková tiež tvrdila, že polícia zahrnula do spisu len výpovede tých svedkov, ktoré boli proti nej. "Tie, čo sú v môj prospech, tie sa nezakladajú?" narážala napríklad na svedectvo jej otca. Súd však jej námietky neuznal, rovnako ani nenašiel dôvody na jej prepustenie z väzby.

Proces so šesticou, v ktorej figuruje aj údajný člen bratislavského podsvetia Karol Patasy, sa začne v septembri. Súd začne rozpletať nitky viacerých údajných podvodov s bytmi a domami. O byt podľa obžaloby obrali aj invalidnú dôchodkyňu, ktorá nemá nohy. Napriek tomu však na súd prišla rovnako ako ďalší údajní poškodení, ktorí od obžalovaných žiadajú náhradu ujmy celkovo v hodnote 196.570 eur.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu