Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

V Tatrách prvýkrát nasnežilo: Október priniesol prvé nečakané ochladenie, takto to tam vyzeralo!

Snehový poprašok zavítal aj do Popradu Zobraziť galériu (2)
Snehový poprašok zavítal aj do Popradu (Zdroj: Topky/Tip čitateľa)

POPRAD – V Tatrách nasnežilo. Prvé ochladenie prišlo na územie Slovenska cez víkend, a neobišlo ani vrcholky našich hôr. Od výšky 1600 metrov klesli teploty pod bod mrazu a objavil sa prvý sneh. Prekvapil tak nielen turistov ale aj domácich.

Počasie je aktuálne na našom území pod vplyvom tlakovej výše, ktorej stred sa presúva zo Slovenska a postupuje ďalej cez Ukrajinu a Rumunsko. Tlaková výš priniesla so sebou výraznú zmenu počasia, ktorá začala víkendom a dnešný deň vrcholí.

Slovenka žijúca v izraelskom meste Tel Aviv vysvetľuje napätú situáciu v krajine (Zdroj: Diana Atzmon Weinberg)

Najvýdatnejšie zrážky zaznamenalo stredné a východné Slovensko, na severe Slovenska sa objavil prvý snehový poprašok. Zdá sa teda, že do Tatier zavítala zima. Podľa predpovedí od meteorológov by celkovo mohlo spadnúť až 12 mm zrážok a prvých 5 mm snehových.

Sneh zaznamenali na Lomnickom štíte, ale aj v Nízkych Tatrách. Na Chopku klesla teplota až na -5 stupňov Celzia. Snehový poprašok však zaznamenali aj v Liptovskom Mikuláši a v Poprade. Štós, Čertovicu, Donovaly a aj iné vyššie položené cesty dnes taktiež pokryla prvá vrstva snehu. Dokazujú to aj príspevky na sociálnych sieťach. Počas týždňa nás ale čaká ďalšia zmena a do našej oblasti začne opäť prúdiť teplý vzduch. Podľa predpovedí od meteorológov sa mimoriadne nezvyčajné počasie na toto ročné obdobie ešte vráti a najteplejšie by malo byť vo štvrtok, na niektorých miestach dokonca až 25 stupňov Celzia.

Viac o téme: SnehPočasieSnehové zrážky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu