Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

KONIEC teplých dní! Vyťahujte bundy a dáždniky: V nedeľu bude o 10 stupňov menej, pripravte sa na severák

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Teplé počasie na Slovensku sa definitívne skončí. V najbližších hodinách možno očakávať zrážky, výnimočne aj búrky, a ochladzovanie sprevádzané severozápadným až severným vetrom. V nedeľu (15. 10.) bude približne o desať stupňov Celzia menej ako bolo v sobotu. Na sociálnej sieti o tom informoval Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ).

archívne video

Počasie stále praje aj turistike: Výstup na Téryho chatu vo Vysokých Tatrách (Zdroj: TASR)

Cez Slovensko postupuje od severozápadu teplotne výrazný studený front, na ktorom sa vyskytujú prehánky, ojedinele aj búrky. Aktuálne je podľa meteorológov na Morave a blížia sa na severozápad SR.

 

Výrazný studený front postupuje cez strednú Európu Cez našu oblasť postupuje od severozápadu teplotne výrazný studený...

Posted by Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) on Saturday, October 14, 2023

"Pred frontom je ešte veľmi teplo, u nás väčšinou 14 až 20 stupňov, v Banskobystrickom kraji a na východe lokálne trochu menej, naopak na západe je ojedinele aj viac ako 20 stupňov," priblížilo SHMÚ. Zároveň dodalo, že za frontom je výrazne chladnejší vzduch, väčšinou desať až 12 stupňov Celzia, a v priebehu noci a rána sa dostane aj na Slovensko.

Viac o téme: PočasieMeteorológoviaSlovenskoSHMÚ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu