Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

OĽANO kritizuje PS za to, že nevylúčilo spoluprácu s Hlasom-SD

OĽANO Zobraziť galériu (2)
OĽANO (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Progesívne Slovensko (PS) doteraz nevylúčilo spoluprácu so stranou Hlas-SD v prípade ak by vo voľbách získali dostatočný počet hlasov. Toto ich mlčanie kritizuje najmä strana OĽANO, ktorá považuje stranu Hlas-SD za odčlenenú skupinu Smeru-SD a lídra Petra Pellegriniho za "spolupáchateľa všetkých zločinov Roberta Fica".

Hnutie tvrdí, že PS sa tak rozhodlo proti vôli vlastných voličov. Odvoláva sa na prieskum agentúry Ipsos z júla tohto roka, kde sa malo uvádzať, že Hlas-SD vo vláde je neprijateľný pre 70 percent voličov Progresívneho Slovenska.

archívne video

Tlačová konferencia strany OĽANO a priatelia po neotvorenej mimoriadnej schôdzi NR SR (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Hnutie OĽANO a priatelia zároveň deklaruje, že nebude v žiadnom prípade rokovať o vytvorení vlády s kýmkoľvek "zodpovedným za rozkradnutie 30 miliárd eur z verejných zdrojov, ako aj vytvorenie mafiánskeho štátu, ktorý vyústil do smrti Jána a Martiny."Predseda PS Michal Šimečka by mal mať podľa podpredsedu strany Demokrati Jaroslava Naďa odvahu povedať, že PS s Hlasom-SD nepôjde do vlády.

OĽANO kritizuje PS za
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/ Ramon Leško)

Šimečka v pondelok ozrejmil, že PS je po parlamentných voľbách pripravené rokovať so všetkými politickými stranami, ktoré sa dostanú do parlamentu, ctia si demokratické princípy, ľudské práva, právny štát a sú proeurópske. Zo spolupráce PS vylučuje Smer-SD a fašistické strany.Predčasné parlamentné voľby budú v sobotu 30. septembra. Kandiduje v nich 24 politických strán a hnutí a jedna koalícia. Volebná kampaň sa začala 9. júna, končí sa 48-hodinovým volebným moratóriom.


Viac o téme: SpoluprácaKritikaOĽANOPSHlas-SD
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu