Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Kaliňákovi po dnešku pretiekol pohár trpezlivosti: Bitka s Matovičom má vážnu dohru, trestné oznámenie!

Kaliňák podáva trestné oznámenie.
Kaliňák podáva trestné oznámenie. (Zdroj: Facebook/OĽaNO, Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Člen predsedníctva Smeru-SD Robert Kaliňák podal v súvislosti so stredajším incidentom s lídrom OĽaNO a priatelia Igorom Matovičom trestné oznámenie. Kaliňák to potvrdil na tlačovej konferencii.

Bitka Robeta Kaliňáka a Igora Matoviča (Zdroj: Facebook/Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti)

"Pri sérii porušení zákona, ako urobil on, vrátane podozrení z trestnej činnosti, ste ako občan povinný reagovať a ja som reagoval ako občan," zdôraznil Kaliňák. Matovič podľa jeho slov vošiel autom cez chodník na námestie a narúšal verejný poriadok.

Líder Smeru-SD Robert Fico konanie Matoviča nekomentoval

Matovič v stredu ráno narušil tlačovú konferenciu Smeru-SD k migrácii a dostal sa do konfliktu s exministrom vnútra Kaliňákom. Vyhlásil, že práve Smer-SD prijal legislatívne zmeny, týkajúce sa vydávania povolení migrantom, ktoré teraz strana kritizuje. Líder Smeru-SD Robert Fico konanie Matoviča nekomentoval. Pri incidente zasiahla aj hliadka mestskej polície, má ho zaznamenaný na odevných kamerách a bude ho vyhodnocovať.

VIDEO Reakcia hnutia OĽaNO:

Matovič pre incident s Kaliňákom trestné oznámenie nepodá, očakáva ich viacero

Líder hnutia OĽANO a priatelia Igor Matovič pre stredajší incident s exministrom vnútra za Smer-SD Robertom Kaliňákom trestné oznámenie nepodá. Vyplýva to z jeho vyjadrenia na tlačovej konferencii. Považuje to za duplicitné, keďže očakáva viacero trestných oznámení. Zároveň tvrdí, že na tlačovú konferenciu Smeru-SD prišiel vzhľadom na to, že bola vopred oznámená ako verejná a chcel prejaviť svoj názor. "Medzičasom som už zaregistroval od viacerých ľudí, že podali sami trestné oznámenie, takže už to považujem za duplicitné. Vzhľadom na to, že mnoho státisícov ľudí to videlo, zrejme padne viacero trestných oznámení. Policajný zbor to bude asi musieť zosumarizovať na jedno miesto," vysvetlil Matovič. Dodal, že dôkazového materiálu je veľa vzhľadom na videozáznamy a prítomnosť novinárov. Považuje za jednoznačné, kto bol páchateľ a kto obeť.

Mrzia ho reakcie politických strán

Matovič priblížil, že prišiel v súlade s verejným záujmom. Tvrdí, že chcel ľuďom povedať pravdu, pretože za situáciu s migráciou sú podľa neho zodpovední Kaliňák a šéf Smeru-SD Robert Fico. Počas ich vlády sa totiž schválila zmena zákona o povinnosti vydávať potvrdenia cudzincom. Matovič Smeru-SD vyčíta, že jeho poslanci neboli ochotní v uplynulých dňoch v parlamente podporiť novelu, ktorou by sa táto povinnosť zrušila. Líder hnutia tiež poznamenal, že auto, s ktorým prišiel, je súkromný majetok hnutia. Viackrát Kaliňáka vyzýval, aby mu dal pokoj a odišiel od auta. Tvrdí, že sa bránil v krajnej núdzi. Mrzia ho následné reakcie od politických strán. "Akoby stratili schopnosť hľadať pravdu a zastať si ju," vyhlásil. Vyzval šéfov strán Sme rodina, Progresívne Slovensko, KDH a SaS, aby vylúčili akúkoľvek spoluprácu s mafiou po voľbách. Kritizuje ich za to, že legitimizujú stranu Hlas-SD.

Viac o téme: IncidentTrestné oznámenieRobert KaliňákIgor Matovič
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu