Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Kandidát Smeru pocítil dôsledky dnešnej bitky: Za útok päsťou prišiel tento TREST, vylúčili ho z komisie!

(Zdroj: FACEBOOK/ OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti)

KOŠICE - Poslanci košického mestského zastupiteľstva (MsZ) na svojom stredajšom rokovaní odvolali z funkcie člena legislatívno-právnej komisie pri MsZ Richarda Glücka. Dôvodom je medializovaný konflikt lídra hnutia OĽaNO a priatelia Igora Matoviča s exministrom vnútra Robertom Kaliňákom (Smer-SD) na tlačovej konferencii Smeru-SD k migrácii pred úradom vlády, do ktorého mal byť zapojený.

Za odvolanie Glücka k 15. septembru hlasovalo 20 poslancov. Proti bol jeden a zdržali sa piati. S poslaneckým návrhom sa stotožnila aj predsedníčka komisie Beáta Zemková. "Vzhľadom na to, že to bolo zdieľané aj na sociálnej sieti tej osoby, ktorej sa to týka, tak si naozaj myslím, že by sme nemali podporovať takéto správanie. Nech už sú politické boje akékoľvek, fyzické by byť nemali," povedala.

Bitka Robeta Kaliňáka a Igora Matoviča (Zdroj: Facebook/Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti)

Musela zasiahnuť mestská polícia

Viceprimátor Marcel Gibóda reagoval, že tak, ako v zverejnenom videu, by sa problémy v meste a demokratickej spoločnosti na Slovensku riešiť nemali. "Nemal by to byť hlavne prístup človeka, ktorý reprezentuje a podáva nám odborné informácie v odborných komisiách MsZ," uviedol. Niektorí poslanci sa vyjadrili, že ide o súdenie bez podrobnejších informácií. Konflikt Matoviča s Kaliňákom už odsúdili predstavitelia viacerých politických strán. Pri incidente zasiahla aj hliadka mestskej polície, má ho zaznamenaný na odevných kamerách a bude ho vyhodnocovať.

Viac o téme: OdvolanieKonflikt Robert KaliňákIgor MatovičRichard Glück
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu