Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Maroš Žilinka dal preveriť zastavenie stíhania v kauze vyhrážok starostovi Ladomirovej

Maroš Žilinka
Maroš Žilinka (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Generálny prokurátor SR Maroš Žilinka dal preskúmať zákonnosť a opodstatnenosť zastavenia trestného stíhania v prípade vyhrážok niekdajšiemu starostovi obce Ladomirová v okrese Svidník. TASR o tom informovala hovorkyňa Generálnej prokuratúry (GP) SR Zuzana Drobová.

"Vo veci vyhrážok bývalému starostovi obce Ladomirová dnes generálny prokurátor SR Maroš Žilinka uložil krajskému prokurátorovi v Prešove, aby preskúmal zákonnosť a opodstatnenosť uznesenia vyšetrovateľa Okresného riaditeľstva Policajného zboru Svidník o zastavení trestného stíhania pre prečiny nebezpečného vyhrážania a ohovárania," priblížila hovorkyňa. Dodala, že Žilinka rovnako nariadil aj preverenie postupu dozorujúceho prokurátora Okresnej prokuratúry Svidník.

Vyhrážky mali súvisieť s údajným nelegálnym zásahom do cintorína z prvej svetovej vojny, ktorý tiež preveruje polícia. Ruská ambasáda vlani v septembri uviedla, že vtedajší starosta Ladomirovej dal cintorín bagrom zrovnať so zemou. Starosta reagoval, že to nie je pravda a hroby zostali naďalej na svojich miestach.

Viac o téme: StarostaMaroš ŽilinkaLadomirová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu