Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Stalo sa to, o čom sa dlho len šuškalo: SMER-SD kráča do volieb s novou posilou! Dokáže tento muž zamiešať karty?

Exprezident polície Tibor Gašpar pôjde do volieb so zástavou Smeru. Zobraziť galériu (3)
Exprezident polície Tibor Gašpar pôjde do volieb so zástavou Smeru. (Zdroj: Topky/ Ramon Leško)

BRATISLAVA – Predseda strany Smer-SD Robert Fico už dávnejšie avizoval, že v prípade, ak by bývalý policajný prezident Tibor Gašpar prejavil záujem o spoluprácu so Smerom, mal by dvere otvorené. K veľkému zvratu prišlo v stredu, kedy exprezident v televízii TA3 povedal, že za Smer v predčasných septembrových voľbách kandidovať bude. Tento krok by tak mohol zamiešať kartami na politickej scéne.

Toto urobí SMER - SSD na prvom zasadnutí vlády SR (Zdroj: Facebook/SMER - SSD)

Exprezident polície sa definitívne rozhodol, do predčasných septembrových volieb pôjde pod zástavou Smeru. O svojom úmysle prehovoril v relácii TA3 Téma dňa. Gašpar aktuálne nevie, ktoré miesta na kandidátke by sa mu mohlo ujsť. Predseda Smeru však už skôr povedal, že Gašpara by rád videl na zvoliteľnom mieste, na presnej pozícii sa však ešte nedohodli. Všetky detaily by tak podľa Gašparovich slov mali vyjsť na svetlo sveta už v najbližších dňoch.

Stalo sa to, o
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Podľa bývalého policajného prezidenta je dnes predčasné hovoriť o tom, či by sa v budúcnosti vrátil do policajnej služby. „Ak táto krajina akceptuje to, že v pozícii špeciálneho prokurátora je odsúdený človek neprokurátor za zabitie, ak táto krajina akceptuje, že vo vedení policajného zboru a elitnej NAKY sú policajti obvinení z vážneho zneužívania svojich právomocí a naďalej tie právomoci plnia, tak kde sú médiá, ktoré na to majú poukázať?“ povedal v relácii.

Stalo sa to, o
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Keďže v posledných dňoch vznikla zhoda medzi tvrdeniami Roberta Fica a Tibora Gašpara, v septembrových voľbách by sme tak mohli exprezidenta očakávať na kandidátnej listine strany Smer-SD.

Viac o téme: Robert FicoSmer-SDVoľbyTibor GašparVoľby 2023Septembrové voľby
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu