Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Po litri vodky si trúfol na dôchodkyňu: Žena sa ale nevzdala bez boja! Zlodejovi hrozí až 12 rokov

Zlodej okradol 83-ročnú ženu Zobraziť galériu (2)
Zlodej okradol 83-ročnú ženu (Zdroj: Polícia)

PRIEVIDZA - Trest odňatia slobody na sedem až 12 rokov hrozí 39-ročnému mužovi, ktorý mal v Prievidzi začiatkom apríla okradnúť 83-ročnú ženu o peňaženku. Muža policajti obvinili zo zločinu lúpeže. V pondelok informovala trenčianska krajská policajná hovorkyňa Katarína Kuzmová.

K lúpeži malo dôjsť počas toho, ako dôchodkyňa smerovala do kostola. "Dôchodkyňu požiadala staršia žena o eurá na chlieb, ktoré jej táto podarovala. Počas toho, ako sa snažila vložiť peňaženku do kabelky, mal k nej priskočiť neznámy muž, ktorý sa jej snažil peňaženku násilím vytrhnúť z rúk," opísala Kuzmová. 

 

DÔCHODKYNI VYTRHOL PEŇAŽENKU Z RÚK ➡Poškodená 83 ročná seniorka sa začiatkom apríla rozhodla ísť do Prievidze do...

Posted by Polícia SR - Trenčiansky kraj on Monday, April 17, 2023

Seniorka sa podľa nej však svojho majetku odmietala vzdať a držala peňaženku pevne v oboch rukách. "Po tom, ako mal obvinený 83-ročnú ženu sotiť na zem, malo sa mu podariť peňaženky zmocniť a z miesta utiecť," doplnila. 

archívne video

Zlodej pri lúpeži odhalil svoju tvár (Zdroj: Facebook/Policie České republiky)

Vznikla škoda vo výške 270 eur

Odcudzením peňaženky seniorke vznikla škoda vo výške 270 eur, utrpela tiež povrchové zranenia, ktoré si vyžiadali lekárske ošetrenie. "Polícia v Prievidzi začala okamžite po páchateľovi tohto skutku pátrať. Po niekoľkých dňoch sa jej podarilo muža stotožniť a obmedziť na osobnej slobode," ozrejmila Kuzmová. 

Muža vyšetrovateľ podľa nej obvinil na základe zistených skutočností a zaistených dôkazov, zároveň spracoval podnet na jeho väzobné stíhanie, s ktorým sa súd stotožnil. "Obvinený nevedel policajtom vysvetliť motív svojho konania. Uviedol, že pred spáchaním skutku vypil asi liter vodky," dodala. 

Viac o téme: LúpežDôchodkyňaPolícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu