Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

AKTUÁLNE Pozor, v tejto lokalite sa pohybuje medvedica s dvomi mladými: Buďte opatrní, varuje polícia!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

TURIE - Prechádzka do prírody v okolí obce Turie v okrese Žilina nemusí skončiť happyendom. Žilinská polícia upozorňuje, že v smere na vrch Čipčie bol zaznamenaný pohyb medvedice s dvoma mladými. Zvýšte preto svoju pozornosť a opatrnosť pri pohybe. Táto lokalita nie je jedinou, kde stretnutie s medveďom hrozí. Ľudia upozorňujú na viaceré miesta, kde sa pohybujú.

archívne video

Medveď sa promenádoval len kúsok od centra mesta Tisovec (Zdroj: FB/K.K.)

Stretnutí s medveďmi pribúda. Ľudia na sociálnych sieťach zdieľajú svoje skúsenosti s tým, kde ich videli. V každom prípade, opatrnosť je na mieste. Aktuálne polícia varuje pred pohybom medvedice s mladými v smere na vrch Čipčie. Ak sa vyberiete v tejto lokalite na prechádzku, majte oči na stopkách. 

 

⚠POZOR NA MEDVEĎA V lokalite obce Turie, ( smer vrch Čipčie) okr. Žilina bol zaznamenaný pohyb medvedice s dvoma mladými. Zvýšte preto svoju pozornosť a opatrnosť pri pohybe!

Posted by Polícia SR - Žilinský kraj on Sunday, April 16, 2023

Medveďov videli v sobotu aj v obci Hrochoť v okrese Banská Bystrica. Ako napísal jeden z obyvateľov, väčšia skupina sa pohybuje priamo za záhradami. 

 

Hrochoťania sa môžu chodiť kochať, rovno za záhradami sa im pasú medvede. Početnosť tejto najväčšej šelmy...

Posted by Patrik Micháľ on Saturday, April 15, 2023

Stretnutia s medveďmi

Koncom marca zaútočil medveď v blízkosti obce Nedožery-Brezany na lesníka, ktorý v tom čase v hore sadil stromy. "Medveď zaútočil na lesníka v bukovom poraste v Ostrej doline, kde bol s ďalšími lesnými pracovníkmi vysádzať stromčeky. Členovia Zásahového tímu dnes spolu s poľovným hospodárom a zástupcom miestnej poľovníckej spoločnosti Žiar Nedožery - Brezany uskutočnili obhliadku predmetnej lokality v Chránenej krajinnej oblasti Ponitrie," priblížila vtedy Štátna ochrana prírody.

Ďalší nedávny prípad sa odohral tiež v marci v Rysej doline v katastri Tužiny v okrese Prievidza, kde medveď poranil dolnú končatinu v oblasti lýtka 38-ročného muža. 

Minulý mesiac zaútočil medveď na človeka aj pri Chate Vendovka v Sučianskej doline v okrese Martin. Napadol muža a vážne mu zranil nohu.

Na koniec februára nezabudne horár, ktorý zobral na prechádzku do prírody svojho syna do lesa nad Horným Harmancom. Keď začuli agresívny prejav medveďa, začali utekať. Malý chlapec sa na zamrznutom povrchu pošmykol a spadol. Horár nemal inú možnosť, a rozhodol sa pre krajné riešenie, aby zabránil ďalšiemu postupu tejto divej zveri. Otec chlapca zobral pracovnú zbraň a začal smerom k zvieraťu strieľať. Vystrašená medvedica tak následne zvolila opačný postup a ušla.

Viac o téme: MedveďPolícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu