Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Babišov človek možno zakotví v slovenskej politike: Od českého expremiéra smeruje k tejto strane!

Marek Prchal oznámil, že končí v tíme ANO, je možné, že zakotví na Slovensku. Zobraziť galériu (3)
Marek Prchal oznámil, že končí v tíme ANO, je možné, že zakotví na Slovensku. (Zdroj: TASR/Martin Baumann, Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Prezidentské voľby v Česku sa len prednedávnom skončili a ich jednoznačný víťaz generál Petr Pavel má pred sebou ešte oficiálnu inauguráciu v marci. Kým k nej však dôjde, dejú sa pomerne zaujímavé udalosti v tíme porazeného expremiéra a prezidentského kandidáta Andreja Babiša. Marek Prchal bol totiž jeho dlhoročným a najbližším človekom a po prehre v týchto voľbách ohlásil svoj odchod. Má sa angažovať v slovenskej politike!

archívne video

Do volebného štábu už dorazil kandidát Petr Pavel (Zdroj: TASR/Barbora Vizváryová)

Informáciu priniesol portál Denník N. Marek Prchal bol pritom členom Babišovho hnutia ANO dlhé roky. V tíme Babiša pôsobil desať rokov. Teraz sa však ukazuje, že môže prísť na Slovensko z rovnakého dôvodu - politický marketing.

Rokovanie s SaS 

Podľa informácií spomínaného denníka má Prchal už dlhšie rokovať so stranou Richarda Sulíka - SaS. K oficiálnej dohode však ešte stále neprišlo. Nie je jasné ani to, akú úlohu bude pred predčasnými voľbami zohrávať. O Prchalovi sa pritom v médiách hovorí o tom, že u expremiéra Babiša a v hnutí ANO plnil funkciu politického marketéra v oblasti sociálnych sietí a údajne zodpovedal aj za Babišove tweety.

Babišov človek možno zakotví
Zobraziť galériu (3)

Podľa ďalších informácií denníka sa hovorí o tom, že Prchal mal v záujme sa zapojiť do predvolebnej kampane na Slovensku, pričom túto informáciu mali mať aj v iných centrálach politických strán. Nie je preto jednoznačné a ani isté tvrdiť, že to bude práve SaS, v ktorej napokon zakotví.

Marek Prchal pritom patrí už dlhé roky k českým politickým marketérom. Babiš ho pritom v minulosti chválil a označoval za "najväčšieho guru" a "géniovi sociálnych sietí". Internet už obletela známa fotografie, vďaka ktorej sa stal známy, keď sa aj vďaka nemu v roku 2017 podarilo hnutiu ANO po voľbách získať 30 percent hlasov. Babiš vtedy Prchala vybozkával rovno na čelo. 

Babišov človek možno zakotví
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR/Martin Baumann)

Nie je jediný, ktorý od Babiša po fiasku v prezidentských voľbách odišiel

Zaujímavý je tiež fakt, že po Babišovej porážke v prezidentských voľbách nebol Prchal jediným článkom ANO, ktorý sa rozhodol odísť. Odišli aj ďalší členovia jeho tímu v rámci kampane a aj samotná šéfka tejto kampane Tünde Bartha. Tá bola dokonca pri Babišovi od roku 2015.

O tom, že by sa Prchal mohol angažovať v prípade predčasných volieb práve u SaS sa hovorí akurát v čase, keď Sulík hovorí o tom, že ho čaká "kampaň jeho života". Sulíkova strana pritom musí aktuálne získať späť voličov po tom, ako si prešla obdobím kritiky vlády a nakoniec aj tým, že sa pričinila o jej predčasný koniec. Prieskumné agentúry jej totiž namerali klesajúci trend práve po spomínaných udalostiach.

Viac o téme: KampaňSaSAndrej BabišMarek Prchal
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu