Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Beštiálny vrah z Budče: Štefan manželku zabil a rozštvrtil! Súd ho poslal na dlhé roky za mreže

Mladú ženu mal zavraždiť jej manžel Štefan. Zobraziť galériu (3)
Mladú ženu mal zavraždiť jej manžel Štefan. (Zdroj: FB/A.K.)

BANSKÁ BYSTRICA - Okresný súd v Banskej Bystrici odsúdil v stredu 47-ročného Štefana K. z Budče, obžalovaného z obzvlášť závažného zločinu vraždy, na trest odňatia slobody vo výmere 21 rokov a šesť mesiacov. Trest si má odpykať vo väzení s maximálnym stupňom stráženia.

Rozhodnutie ešte nie je právoplatné. Prokurátor zahlásil odvolanie, obhajca s obžalovaným si ponechali lehotu. Konštatovala to hovorkyňa Krajského súdu v Banskej Bystrici Nina Uhrovičová. Podľa obžaloby Štefan K. vlani po predchádzajúcej slovnej hádke a fyzickej roztržke v rodinnom dome v Budči v okrese Zvolen obzvlášť brutálnym spôsobom usmrtil svoju manželku. Od médií dostal prezývku "mäsiar z Budče". Hrozil mu trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov, prípadne doživotie.

archívne video

Video zachytáva moment krátko pred vraždou ženy v Michalovciach (Zdroj: Facebook, Topky.sk)

K zločinu sa priznal

Na stredajšom pojednávaní sa obžalovaný k zločinu priznal, súd tak rozhodoval už len o výške trestu. Okrem 21,5-ročného väzenia mu uložil aj ochranný dohľad po obdobie dvoch rokov, trest prepadnutia vecí a náhradu nemajetkovej ujmy poškodeným - trom osobám po 32.300 eur a ďalším trom po 10.000 eur.

Rozštvrtená manželka

Po 39-ročnej Agáte vyhlásila polícia najskôr pátranie. Mala odísť do práce a už sa z nej nevrátila. Ako nezvestnú ju nahlásil práve jej manžel Šefan. Neskôr sa však ukázalo, že on je hlavným podozrivým. Mamičku sedemročnej dcérky mal po hádke zavraždiť. Čo však urobil s jej telom je ešte ohavnejšie. 

Mladú ženu mal zavraždiť jej manžel Štefan.
Zobraziť galériu (3)
Mladú ženu mal zavraždiť jej manžel Štefan.  (Zdroj: FB/A.K.)

Polícia neskôr informovala, že vyšetrovanie je ukončené a celý spisový materiál bol zaslaný na Krajskú prokuratúru v Banskej Bystrici. "47-ročný muž mal po predchádzajúcej slovnej hádke a fyzickej roztržke úmyselne usmrtiť svoju manželku. Z obzvlášť závažného zločinu vraždy bolo iba pár dní po skutku mužovi vznesené obvinenie. Za takýto obzvlášť závažný zločin vraždy, ktorý bol úmyselne spáchaný na chránenej osobe, hrozí trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov alebo trest odňatia slobody na doživotie," napísali policajti. 

Štefan sa mal polícii priznať už pri domovej prehliadke. Sudkyňa banskobystrického súdu ho poslala do väzby. Pre susedov a známych to bol obrovský šok. Podľa nich bol Štefan tichý a pracovitý a tento čin si nevedia vysvetliť. 

Viac o téme: VrahVraždaVäzenieSúd Budča
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu