Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Vojačka volala mame so slovami, že čelí sexuálnemu obťažovaniu a všetci s ňou chcú spať: O pár dní ju našli mŕtvu!

Mladá 21-ročná vojačka si siahla na život. Zobraziť galériu (2)
Mladá 21-ročná vojačka si siahla na život. (Zdroj: Getty Images)

TEXAS - Ana Basaldua Ruizová (21) nastúpila do základne americkej armády v Texase iba pred pätnástimi mesiacmi. Pár dní pred smrťou sa sťažovala matke do telefónu, že čelí sexuálnemu obťažovaniu a všetci vojaci by s ňou chceli spať. Pritom podobný prípad sa na rovnakej základni vo Fort Hoode už stal.

Ana Basaldua Ruizová (21) sa narodila v Mexiku, no väčšinu života strávila v Amerike. Pred tromi rokmi sa rozhodla vstúpiť do armády a stať sa vojačkou. Svoj trojročný výcvik mala dokončiť tento rok v auguste, informovala CNN.

Eduard Heger sa počas návštevy Ukrajiny stretol s prezidentom Zelenským (Zdroj: Tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR)

Jej nadriadený plukovník Christopher Dempsey, povedal, že „strata kohokoľvek z ich vojakov je tragédia a inak tomu nie je ani pri smrti vojačky Any Basaldui Ruizovej. Myslíme na rodinu, priateľov ale aj kolegov Any.“ Čo sa dialo za zavretými dverami však nepovedal. Armádne oddelenie kriminalistky pracuje na prípade a overuje okolnosti jej smrti. Bližšie informácie však nevedeli poskytnúť.

 

R.I.P. Ana Fernanda Basaldua Ruiz Pvt. Ana Basaldua Ruiz, The 20-year-old Mexican-born Latina, who had been stationed...

Posted by Chicano Moratorium on Friday, March 17, 2023

Podľa vyjadrenia rodiny si Ana vzala život sama. Predchádzali tomu dlhé týždne straty chute do života. „Už sa necítila pohodlne, tvrdila, že celý jej život je zlý. Chcela zomrieť,“ popísal ťažké chvíle otec Baldo Basaldua. Matka sa dokonca priznala, že jej dcéra volala s plačom a tvrdila, že sa s ňou chcú všetci vyspať.

Na základni americkej armády v texaskom Fort Hoode sa stal podobný prípad pred tromi rokmi. Telo dvadsaťročnej Vanessy Guilennovej sa našlo o niekoľko týždňov potom, čo jej príbuzní vyhlásili po nej pátranie. Zavraždil ju jej kolega Aron Robinson, s ktorým odmietala sex a nechcela znášať jeho obťažovanie. Vrah ubil Vanessu kladivom a jej telo rozrezal na niekoľko častí. Neskôr sa potvrdilo, že Vanessa obťažovanie plánovala nahlásiť, no bola zabitá deň predtým, ako by to podala. Aron Robinson jej vrah z Fort Hood, sa zabil po konfrontácii s políciou, uviedli úradníci.

Viac o téme: VraždaSamovraždaSexuálne obťažovanieVojačkaVojenská služba
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu