Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Voľby 2022: Priebeh volieb v trnavskom regióne a južných okresoch bol pokojný

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Adriana Hudecová)

TRNAVA – Priebeh volieb v regióne Trnavy a v južných okresoch Trnavského kraja bol pokojný. Okrem dvoch obcí v okrese Dunajská Streda, ktoré posunuli zatvorenie volebných miestností, sa hlasovanie o budúcich poslancoch, primátoroch, starostoch a krajských predsedoch skončilo 20.00 h. Voľby vyhodnotili jednotlivé okresné volebné komisie (OVK) ako bezproblémové.

"Účasť zatiaľ nevieme odhadnúť, v niektorých obciach bola prekvapivo nízka a niekde nad očakávanie vysoká," uviedol predseda OVK pre okresy Trnava a Hlohovec Martin Skala. Všetky miestnosti zatvorili načas. Podobne volebný deň v okrese Piešťany hodnotila predsedníčka OVK Michaela Matejovičová. Celková účasť voličov podľa nej nebude nízka, ľudia chodili voliť vo vyšších počtoch ešte aj navečer. 

Viceprezident Policajného zboru Imre: V tejto chvíli evidujeme vyše 180 podnetov na Policajný zbor (Zdroj: TASR/Pavol Zachar)

Podľa predsedníčky OVK okresu Galanta Vlasty Horváthovej bol priebeh volieb v regióne pokojný. Volebná účasť bola v jednotlivých obciach rozdielna. "Keďže sa aj v obciach tvorili rady pre volebnými miestnosťami, predpokladáme, že volebná účasť bude dobrá," povedala. 

V okrese Dunajská Streda budú čakať na záver volieb o hodinu a pol dlhšie oproti ostatným okresom, v obciach Macov a Povoda sa vyskytli problémy organizačného charakteru. Inak bol podľa predsedu OVK Mareka Golvoňa priebeh volieb bez väčších problémov.

Viac o téme: TrnavaVoľby 2022
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu