Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Voľby 2022: Ondrej Lunter: Môžeme mať čisté svedomie bez ohľadu na to, ako to dopadne

Ondrej Lunter
Ondrej Lunter (Zdroj: SITA/Jakub Julény)

BANSKÁ BYSTRICA – V Banskobystrickom samosprávnom kraji (BBSK) s 13 volebnými obvodmi už odhlasovali všetci voliči, ktorí využili svoje právo rozhodnúť o tom, kto sa stane novým šéfom kraja a poslancom Zastupiteľstva BBSK.

Kandidát na predsedu BBSK Ondrej Lunter musel preto v sobotu počas volebnej noci v Banskej Bystrici čakať so svojim vyhlásením, kým neodvolia aj tí poslední, ktorí prišli do volebných miestností do 20.00 h. Večer niekde zaznamenali veľký nápor hlasujúcich.

Riaditeľka odboru volieb: Mali sme veľa podaní a telefonátov pokiaľ ide o voličov s neplatným občianskym preukazom (Zdroj: TASR/Pavol Zachar)

"Som pyšný na celý kraj, pretože za posledných päť rokov a päť mesiacov kampane sme dali do toho všetko. Každý, kto prispel k výsledkom kraja, ktoré sú za nami, môže byť právom hrdý. Môžeme mať čisté svedomie bez ohľadu na to, ako dopadnú voľby," reagoval ešte stále úradujúci podpredseda BBSK Lunter. Špeciálne poďakoval svojmu otcovi Jánovi Lunterovi, ktorý na poste šéfa kraja dosluhuje a zdôraznil, že "bez neho by nebolo nič". Voliči v BBSK si vyberali predsedu kraja spomedzi ôsmich kandidátov.

Viac o téme: Banskobystrický krajOndrej LunterVoľby 2022
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu