Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

NEUVERITEĽNÉ Bitka vo vlaku: Po futbale ich napadli fanúšikovia! Dôvodom bola dúhová vlajka

Zápas na Tehelnom poli vo štvrtok 13. októbra. Zobraziť galériu (2)
Zápas na Tehelnom poli vo štvrtok 13. októbra. (Zdroj: TASR / Martin Baumann)

BRATISLAVA - Vo štvrtok večer sa mnohí zišli na Tehelnom poli, aby si po dvoch tragických udalostiach oddýchli a prišli na iné myšlienky. Aj keď by si každý súdny človek myslel, že spoločnosť sa po tragédiách z centra Bratislavy poučila, opak je zrejme pravdou. Dôkazom je naozaj neuveriteľný zážitok mladej dvojice, ktorá vo štvrtok večer cestovala vlakom. Slovne a fyzicky ich totiž napadla skupinka futbalových fanúšikov!

Celým Slovenskom otriasla stredajšia vražda dvoch mladíkov z LGBTI komunity, ktorých chladnokrvne zavraždil iba 19-ročný Juraj pred známym bratislavským podnikom Tepláreň na Zámockej ulici. Ohavný čin odsúdila celá spoločnosť aj s politikmi a mnohí preto verili, že po dvoch tragédiách, pri ktorých zomrelo celkom 7 mladých ľudí, sa spoločnosť konečne poučila. Avšak, v piatok dopoludnia stránka bojujúca proti fašizmu zverejnila skúsenosť dvojice z vlaku v čase, kedy končil futbalový zápas na Tehelnom poli. 

Archívne VIDEO V centre Bratislavy sa v stredu večer strieľalo

AKTUÁLNE V centre Bratislavy sa v stredu večer strieľalo (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

"Nášho kamoša a kamošku včera vo vlaku RR 719 napadla skupina Slovanistov, ktorí šli domov zo zápasu európskej konferenčnej ligy v Bratislave. Asi desiati sedeli okolo našich známych a keď vystupovali, všimli si dúhovú stužku pripnutú na bunde. Jeden z nich zakričal, že pôjde znovu vystrieľať Tepláreň. Naša kamarátka odpovedala vulgarizmom. Jeden z nich jej v tom z otočky nasadil kopačku do tváre a letela k zemi. Nasledovala bitka," informovali v statuse. 

 

Nášho kamoša a kamošku včera vo vlaku RR 719 napadla skupina Slovanistov, ktorí šli domov zo zápasu európskej...

Posted by Naše Slovensko on Friday, October 14, 2022

Ako dodali, dvojica je po útoku v poriadku. Poukázali na to, že len pár hodín predtým strieľal mladík do zástupcov tzv. queer komunity a ide o neuveriteľné správanie. Nemyslia si však, že by sa tragickou udalosťou niečo v správaní Slovákov zmenilo. "Podobné správanie však bolo je a žiaľ naďalej bude tradičným modom operandi určitých skupín v našej spoločnosti. Agresii v rôznych formách čelia každodenne neheterosexuálne a etnické menšiny či ľudia nezapadajúci do predstáv o normalite. A reakciou nesmie byť podvolenie sa rozosiatemu strachu. Nezdieľame tento včerajší príbeh kvôli tomu, aby sa ľudia cítili ešte väčšmi ohrození a báli sa vyjsť na ulicu. Zdieľame ho kvôli tomu, aby sme apelovali na demokraticky zmýšľajúcu časť spoločnosti, aby sa nikdy nenechala zastrašiť a nabrala sily otvorene sa brániť," vysvetlili. Na záver dodali, že ak je ktokoľvek svedkom podobnej udalosti a správania, nemal by sa len nečinne prizerať. V prípade, ak už sa niekto vyberie na zábavu do mesta, odporúča ísť v skupinách a nikdy nie sám, prípadne nosiť obranné pomôcky, ako je napríklad kaser. 

Dúhový Pride 2022
Zobraziť galériu (2)
Dúhový Pride 2022  (Zdroj: Topky/ Ján Zemiar)

Polícia: Nič neevidujeme

Vo veci sme oslovili aj Policajný zbor s otázkou, či daný incident riešia. "Popisovaná udalosť nebola hlásená na žiadnom z príslušných krajských riaditeľstiev Policajného zboru, cez ktoré vlak s cestujúcimi prechádzal. Polícia sa prípadom bude ďalej zaoberať," ozrejmila hovorkyňa policajného prezídia Denisa Bárdyová. Ako dodala, v prípade, ak sa niekto stane obeťou protiprávneho konania, prípadne je svedkom takéhoto konania, je potrebné sa obrátiť na políciu. "V prípade, že niekto disponuje relevantnými informáciami, je dôležité poskytnúť ich polícii, aby mohla ďalej konať," uzavrela. 

Viac o téme: Slovan BratislavaDúhová vlajkaStreľba na ZámockejFutbal na Tehelnom poliQueer komunitaNapadnutie dvojice vo vlaku
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu