Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Unudil ju až k spánku? Tridsiate výročie ústavy sprevádzalo faux pa v priamom prenose, poslankyňa OĽaNO to už nedala

Kollár rečnil o dejinách slovenskej ústavy, no nie všetci dávali pozor.
Kollár rečnil o dejinách slovenskej ústavy, no nie všetci dávali pozor. (Zdroj: reprofoto RTVS :24)

BRATISLAVA - Unudil ju hneď na začiatku? Počas sviatočného štvrtku sa v historickej budove Národnej rady odohrávala slávnostná schôdza pri príležitosti 30. výročia Dňa ústavy. Pri tejto príležitosti vystúpili so svojimi príhovormi traja najvyšší ústavní činitelia a v hľadisku sedeli aj poslanci parlamentu. Prvým rečníkom bol predseda Národnej rady Boris Kollár (Sme rodina), ktorý však zrejme svojím dejepisným okienkom o našej ústave zrejme nenadchol všetkých účastníkov. Kamery verejnoprávnej televízie totiž odhalili driemajúcu poslankyňu!

VIDEO Poslankyňa si v priamom prenose počas okrúhlych osláv Dňa ústavy zdriemla:

Trapas na oslavách 30. výročia Dňa ústavy, Kollár zrejme unudil svojím prejavom poslankyňu za OĽaNO (Zdroj: repro RTVS :24)

Ústava SR by si zaslúžila od nás všetkých viac úcty i rešpektu. Je potrebné jej text skúmať a nájsť kritické miesta, ktoré by bolo treba zhodnotiť, prípadne zmeniť. Aj toto za rečníckym pultom v historickej budove NR SR hovoril predseda Národnej rady Boris Kollár. Dodal, že by sa z ústavy nemal stať neustále meniaci sa zákon, v ktorom sa ľudia nebudú vedieť orientovať.

Výklad ako z dejepisu nebol pre všetkých práve dychberúci

Kollár pokračoval po línii bohatej histórie ústavy a pripomenul, že pred 30 rokmi sa prijala prvá skutočne demokratická ústava platná na území Slovenska, ktorú prijal legitímny orgán a zodpovedala kritériám demokratického právneho štátu. Predseda parlamentu pripomenul aj históriu tvorby právnych základov nášho štátu. "Predstavy o tom, ako by malo vyzerať vnútorné usporiadanie sú rovnako staré, ako boj Slovákov za svoje samourčenie," skonštatoval.
"Avšak napriek tomu, že sa naša spoločná cesta s českými bratmi vtedy rozdelila, dnes si nás, Slovákov, za tento odvážny krok vážia," pripomenul.

Jeho výlet do histórie však evidentne nebol až taký vzrušujúci, ako si možno sám myslel a niektorí poslanci pri jeho slovách doslova driemali. Bola to práve poslankyňa Zita Pleštinská z klubu OĽaNO, ktorá uprostred priameho prenosu pred kamerami zrejme zadriemala. Pleštinskej "šlofík" sa dokonca ocitol aj na satirických stránkach po sociálnych sieťach.

 

Keď rozpráva Boris Kollár je najlepší čas na šlofíka..

Posted by Naše Slovensko on Thursday, September 1, 2022
Viac o téme: VýročieBoris KollárOĽaNOÚstavaSme rodinaZita Pleštinská
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu