Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Termín platí: Lengvarský má predložiť návrh výstavby nemocníc z plánu obnovy 15. júna

Vladimir Lengvarský
Vladimir Lengvarský (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO) má návrh výstavby nemocníc zo zdrojov z plánu obnovy na vládu predložiť 15. júna. Potvrdil to komunikačný odbor rezortu.

"Termín, ktorý prezentoval minister zdravotníctva ako termín predloženia návrhu uznesenia o výstavbe nových nemocníc z Plánu obnovy a odolnosti SR na rokovanie vlády SR, naďalej platí a je ním 15. jún," doplnil.

Návrh na vládu predloží do dvoch týždňov

Lengvarský na začiatku júna avizoval, že návrh na vládu predloží do dvoch týždňov. Na stredajšie (8. 6.) rokovanie vlády ho nepredložil, informoval o tom premiér Eduard Heger (OĽANO). Šéf rezortu zdravotníctva podľa neho nepripravil materiály v dostatočnej kvalite. Heger zároveň zdôraznil, že Lengvarský nesie osobnú aj politickú zodpovednosť, aby neohrozil realizáciu plánu obnovy.

Reformy sa dotknú aj ambulantného sektora

Plán obnovy je súčasťou mechanizmu na podporu obnovy a odolnosti v rámci celoeurópskeho dočasného nástroja Next Generation EU, ktorý predstavuje najväčší stimulačný balík v histórii Európskej únie. Cieľom je obnoviť Európu po pandémii. Kľúčovou súčasťou Plánu obnovy a odolnosti SR je už schválená reforma siete nemocníc. Reformy sa dotknú aj ambulantného sektora, akútnej starostlivosti, následnej a dlhodobej starostlivosti, ako aj starostlivosti o duševné zdravie.

Viac o téme: NemocnicaVladimír LengvarskýPlán obnovy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu