Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Plán obnovy je naďalej v ohrození: Nedostatočná kvalita Lengvarského návrhov! Jasné slová premiéra

Eduard Heger
Eduard Heger (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO) návrh výstavby nemocníc zo zdrojov z plánu obnovy doposiaľ nepredložil. Po rokovaní vlády to uviedol premiér Eduard Heger (OĽANO). Lengvarský podľa neho zatiaľ nepripravil materiály v dostatočnej kvalite.

"Minister dobre pozná míľniky a termíny, ktoré súvisia s plánom obnovy, pozná ich natoľko, aby neohrozil plán obnovy. Nesie za to svoju osobnú aj politickú zodpovednosť," dodal. Lengvarský minulý týždeň avizoval, že návrh o výstavbe nemocníc na vládu predloží do dvoch týždňov. Súčasťou budú podľa ministra pravdepodobne aj univerzitné nemocnice na bratislavských Rázsochách a v Martine.

VIDEO Neskočte Smeru na lacné divadielo, vyzval poslancov premiér: Jasné slová venované koaličným partnerom

Neskočte Smeru na lacné divadielko, vyzval poslancov premiér: Jasné slová venované koaličným partnerom (Zdroj: Topky.sk / Vlado Anjel)

Plán obnovy je súčasťou mechanizmu na podporu obnovy a odolnosti v rámci celoeurópskeho dočasného nástroja Next Generation EU, ktorý predstavuje najväčší stimulačný balík v histórii Európskej únie. Cieľom je obnoviť Európu po pandémii.

Viac o téme: VýstavbaNemocnicePlányEduard HegerVladimír LengvarskýPlán obnovy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu