Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Nicholsonová dáva podnet na OLAF, aby preveril dotáciu pre agrousadlosť

Lucia Ďuriš Nicholsonová Zobraziť galériu (2)
Lucia Ďuriš Nicholsonová (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Poslankyňa Európskeho parlamentu (EP) Lucia Ďuriš Nicholsonová sa obrátila na Úrad špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) i Národný úrad pre OLAF, aby preverili poskytnutie vyše 775-tisícovej dotácie Pôdohospodárskej platobnej agentúry (PPA) pre športovo-rekreačný areál v obci Podhorie v Štiavnických vrchoch. Europoslankyňa je podľa dostupných informácií presvedčená o dôvodnosti podozrenia na subvenčný podvod i porušenie environmentálnych predpisov.

"Hoci bol príspevok poskytnutý na rozvoj vidieckeho turizmu, usadlosť nie je registrovaná ako ubytovacie zariadenie," uvádza v odôvodnení svojho podnetu Ďuriš Nicholsonová. Poukazuje tiež na fakt, že areál je umiestnený v lokalite, ktorá je súčasťou územia európskeho významu NATURA 2000, pričom medzi činnosti, ktoré negatívne zasahujú do takejto oblasti, patrí aj výstavba.

"Z uvedených skutočností je zrejmé, že ide len o predstieranie funkčnosti agroturistického ubytovacieho zariadenia a v tejto veci teda existuje dôvodné podozrenie na subvenčný podvod i porušenie platných právnych úprav v oblasti starostlivosti o životné prostredie," uvádza europoslankyňa, ktorá pripomína, že v slovenských médiách sa píše aj o prepojení usadlosti na poslanca Martina Borguľu zo Sme rodina. 

Nicholsonová dáva podnet na
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Dotknutý politik akékoľvek prepojenie vylúčil, čím zároveň odôvodnil aj ignorovanie Ďuriš Nicholsonovej podnetu. "Nemám záujem vidieť podnet, pretože uvedená nehnuteľnosť so mnou nijako nesúvisí," zdôraznil.

Viac o téme: PodnetOLAFLucia Ďuriš Nicholsonová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu