Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Turistov napadla medvedica: Jedného prevezú do nemocnice

(Zdroj: FB / Lesy)

BRATISLAVA - Turistov pri Hriňovej v stredu napadla medvedica. Stretnúť sa s ňou podľa hasičov mali v blízkosti hotela Poľana na turistickom chodníku v ťažko dostupnom teréne. Jeden z nich je zranený ľahšie, druhý bude s ťažšími zraneniami prevezený do nemocnice.

"Ťažšie zraneného turistu momentálne stabilizujú priamo na mieste a pripravujú ho na prevoz k sanitke. Tá ho odvezie do Hriňovej, odkiaľ bude transportovaný do nemocnice vrtuľníkovou záchrannou zdravotnou službou," priblížili hasiči. 

 

Turistov pri Hriňovej napadla medvedica ⚠ Dnes po šiestej hodine večer bola na linku tiesňového volania prijatá žiadosť...

Posted by Hasičský a záchranný zbor on Wednesday, May 11, 2022

Ako informovali, po 18.00 h zaznamenali na linke tiesňového volania žiadosť o pomoc pre dvoch turistov po napadnutí medvedicou. Na miesto boli vyslaní hasiči z Banskej Bystrice, Detvy a Zvolena. Zranených turistov hľadali na dvoch štvorkolkách aj so zdravotníckou posádkou.

Zranenia v oblasti tváre a hrudníka

Vo štvrtok predpoludním následne viac k celej veci priniesli leteckí záchranári. Tí sa na miesto presunuli vrtuľníkom z Banskej Bystrice. "Po rekognoskácii terénu bol lekár priamo k miestu nešťastia vysadený pomocou palubného navijaka. Jeden z nich (45) utrpel vážne poranenia v oblasti tváre a hrudníka. Primárne ošetreného, v umelom spánku si ho od posádky rýchlej lekárskej pomoci prevzal lekár leteckých záchranárov do svojej starostlivosti a pripravil ho na evakuáciu z miesta pomocou lanovej techniky," informovali záchranári s tým, že počas medzipristátia bol pacient preložený na palubu vrtuľníka a následne transportovaný do Fakultnej nemocnice F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici.

 

Záchranársky vrtuľník z Banskej Bystrice bol včera večer vyslaný na pomoc do k.o. Hriňová, kde boli v lesnom teréne...

Posted by Air - Transport Europe, letecká záchranná služba on Thursday, May 12, 2022

 

Viac o téme: TuristiMedveďútok na seychelyHriňova
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu