Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Radosť a bezstarostný detský smiech: VIDEO z hraníc zlepší deň každému! Za všetko môžu vojaci

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: FB / Polícia Slovenskej republiky)

UBĽA – Vojna na Ukrajine prebieha už dvadsaťtri dní a za ten čas sa udialo mnoho zlých, ale aj dobrý vecí. Slovensko opäť ukázalo, že sa v správny čas vie spojiť a ukázať veľkú mieru solidárnosti. Počas tohto obdobia prišlo na Slovensko celkovo takmer 235-tisíc Ukrajincov utekajúcich pred vojnou. Aj keď sú emócie na hraniciach často napäté, vždy sa nájdu dôvody na radosť. Dokazuje to aj video polície vojakov s malými deťmi.

Archívne VIDEO Utečenci vo veľkom unikajú z Ukrajiny aj smerom na hranice s Poľskom, kolóna áut je veľmi dlhá

Utečenci vo veľkom unikajú z Ukrajiny aj smerom na hranice s Poľskom, kolóna áut je veľmi dlhá (Zdroj: Profimedia.sk)

Na hraničných priechodoch z Ukrajiny vybavila polícia za posledných 24 hodín (od štvrtka 17. marca od 6.00 h do piatka 6.00 h) celkom 5894 osôb. Z toho počas noci ich zaevidovali 1850. Informovala o tom hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová. Od vypuknutia konfliktu do piatkového rána zaregistrovala polícia na hraničných priechodoch z územia Ukrajiny na Slovensko celkovo 234 723 ľudí.

Radosť a bezstarostný detský smiech:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Polícia Slovenskej republiky/Facebook)

Utekanie pred vojnou mimoriadne smutná udalosť, veď ženy a deti museli v krajine nechať svojich synov, otcov, manželov či bratov pre všeobecnú mobilizáciu, ktorú po invázii Ruska vyhlásil ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Preto je atmosféra na hraniciach častokrát ponurá. Celú vec sa snažia spríjemňovať dobrovoľníci, polícia, ale aj vojaci. Tí sa zvyknú hrávať s deťmi, ktoré musia s rodičmi čakať na vybavenie.

Polícia zverejnila video, ktoré vháňa do tejto situácie to pozitívne. Totižto, dvaja vojaci sa rozhodli spríjemniť čakanie mamičke s dvomi malými deťmi. Jedno z nich držia na rukách a hrajú sa, že hračka, je strašidlo, ktoré straší jeho brata a mamu. A malé dieťa sa z tejto hry veľmi teší. Okolím sa nesie smiech detí, ktoré si prítomnosť vojakov užívajú a tešia sa z nej.Takéto chvíle nás napĺňajú nádejou, že vojna sa čoskoro skončí a ľudskosť vyhrá nad zlom,“ konštatovali policajti.

 

Viac o téme: HraniceVojaciDetská radosťSlovensko-ukrajinské hraniceútek pred vojnou
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu