Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Minister Krajniak prišiel s novou formou pomoci: Peniaze budú smerovať aj do TÝCHTO rodín

Minister práce Milan Krajniak Zobraziť galériu (2)
Minister práce Milan Krajniak (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA – Štát pre aktuálne zdražovanie najmä v súvislosti s energiami pripravuje jednorazovú pomoc pre nízkopríjmové domácnosti, ktoré nespadajú do kategórie "v hmotnej núdzi". Povedal to minister práce, sociálnych vecí a rodiny Milan Krajniak (Sme rodina) pred stredajším rokovaním vlády. Podľa jeho predstavy by mohlo ísť o formu daňového bonusu, ktorý by sa zamestnancovi odpisoval každý mesiac, takže by mal v konečnom dôsledku vyšší príjem.

"Problém spočíva v tom, že sú ľudia s nižšími príjmami, ktorí však nie sú v hmotnej núdzi, to znamená, že minimálne jeden rodič pracuje," vysvetlil minister s tým, že pre nich by štát chcel vytvoriť v spolupráci s Ministerstvom financií (MF) SR špeciálny príspevok, ktorý by jednorazovo vykryl ich problémy súvisiace s drahšími energiami.

Nízkopríjmovým domácnostiam nad hmotnou núdzou chceme pomôcť tiež, uviedol Krajniak (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

O výške príspevku sa ešte rokuje

O výške jednorazového príspevku sa podľa Krajniakových slov ešte rokuje. "Ja si to predstavujem tak, že by to mohla byť jednorazová dávka, ktorú by si mohli odpísať z daní, to znamená, že akýsi daňový bonus. Ten by mohol už v priebehu roka zamestnávateľ akoby odpisovať tomu pracujúcemu človeku z jeho mesačnej výplaty v tom zmysle, že by mal každý mesiac vyšší príjem," špecifikoval minister. S finančnou správou by to potom bolo podľa Krajniakovej predstavy zúčtované neskôr.

Minister Krajniak prišiel s
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Krajniak si myslí, že by to pomohlo niekoľko stovkám tisíc ľudí. "Presné číslo budeme vedieť až po tom, keď budem mať dohodu s MF," uzavrel minister.

Viac o téme: RodinyHmotná núdzaMilan KrajniakSme rodina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu