Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Vláda opäť odložila splatnosť poistného: Tentoraz za február

(Zdroj: TASR/Jakub Kotian)

BRATISLAVA - Minister práce Milan Krajniak (Sme rodina) opäť predložil na rokovanie vlády návrh na odklad splatnosti poistného na sociálne poistenie, tentoraz za február 2022. Vyplýva to z materiálu zverejneného v programe vlády, ktorý ministri na svojom stredajšom zasadnutí odobrili.

Štát tak už niekoľkýkrát sleduje cieľ zmierniť ekonomické dosahy na odvádzateľov poistného v dôsledku koronakrízy. Keďže sa kabinet opäť dohodol, odvody na sociálne poistenie za február si môžu odložiť samostatne zárobkovo činné osoby (SZČO) a možnosť odkladu sa vzťahuje aj na poistné, ktoré platí zamestnávateľ za zamestnanca. Splatnosť sa posúva do 30. júna 2025.

"Táto výnimka sa bude týkať zamestnávateľov a SZČO, ktorí vykazujú pokles čistého obratu alebo pokles príjmov z podnikania a z inej samostatnej zárobkovej činnosti (tržieb) o 40 % a viac," napísal rezort v materiáli.

Odklad sa znovu týka aj platenia povinných príspevkov na starobné dôchodkové sporenie (druhý pilier) a na doplnkové dôchodkové sporenie (tretí pilier), ktoré povinne platí zamestnávateľ za zamestnanca vykonávajúceho rizikovú prácu v tretej a štvrtej kategórii.

Viac o téme: OdkladMilan KrajniakSme rodinaSplatnosť poistného
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu