Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Zdravotníci obdržali anonym: Prirovnanie k nacistom! Ostrá reakcia primára Hložníka, padli aj silné slová

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Facebook/Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky, Jakub Hložník)

BRATISLAVA - Po náročnej šichte si išiel prečítať mail, vďaky pre nemocničný personál sa v ňom však nedočkal. Práve naopak. Primár oddelenia anestéziológie a intenzívnej medicíny v bratislavskej nemocnici na Antolskej Jakub Hložník zverejnil správu, ktorú dostal na pracovný mail on aj iní zdravotníci.

Primár Jakub Hložník mal za sebou nočnú službu, počas ktorej museli zaintubovať a napojiť na umelú ventiláciu pľúc 46-ročného doteraz zdravého neočkovaného muža s Covidom-19. Po skončení služby si išiel ráno prečítať služobné maily a našiel si tam odkaz, ktorý vypovedá sám za seba. "A nielen ja, tento ako inak, anonymný hrdina (reichel66@pobox.sk) si dal námahu, aby poslal všetkým primárom, prednostom a vrchným sestrám správu, kde sa hovorí, že zabíjame pre peniaze a budú nás za to súdiť v Norimbergu," uviedol lekár.

Zdravotníci obdržali anonym: Prirovnanie
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/ Jakub Hložník)

V "primitívnom pamflete", ako ho Hložník nazval, anonym tvrdí, že "ľudia stále umierajú na Covid, lebo sa lekári odmietajú skutočne riadiť vedou a predpisovať lacné, bezpečné a overené generiká ako ivermectín," a hneď v zápätí sa v správe píše, že "lebo každodenne videli umierať veľké množstvo pacientov trpiacich a zomierajúcich nie na vírus, ale na vakcíny proti COVID-u."

Zdravotníci obdržali anonym: Prirovnanie
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR/Martin Baumann)

Primár sa preto pýta, kde je teda podľa autora pravda. "Na jednej strane tvrdia, že ľudia umierajú na Covid, lebo ich neliečime, ale na druhej strane údajne vidíme umierať ľudí nie na Covid, ale na vakcíny proti Covidu. Nie je to v kontradikcii? Tu vidno tú ich argumentačnú impotenciu a hlúposť. Sami vyvracajú svoje vlastné pomýlene tvrdenia. Samozrejme, časť ľudí tento vnútorný rozpor nepochopí. O to nebezpečnejšie tieto nezmysly sú, lebo sa jedná o otvorené huckanie ľudí proti zdravotníkom. Tu si myslím, že je už na mieste, aby zasiahlo aj rameno spravodlivosti," uviedol.

Zdravotníci obdržali anonym: Prirovnanie
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Hoaxy a podvody - Polícia SR)

Ubezpečil tiež, že nemajú v nemocnici trpiacich a umierajúcich pacientov po vakcíne proti Covid-19. "Ale zato tu máme množstvo trpiacich a dusiacich sa neočkovaných pacientov s ochorením Covid-19. Koľkí z nich naleteli práve podobným dezinformáciam?," pýta sa.

 

Viac o téme: ZdravotníciAnonymKoronavírusJakub Hložník
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu