Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Primár Hložník mimoriadne nahnevane: V zaočkovanosti nás predbehlo aj Rusko! Mentálne patríme na Balkán

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Situácia ohľadom očkovania nie je na Slovensku vôbec dobrá. Čísla tzv. prvoočkovancov nerastú ani zďaleka tak, ako by sme si želali. Šéf anesteziológie v bratislavskej nemocnici Antolská však poukázal na smutný fakt. V zaočkovanosti nás už predbeholo aj Rusko, ktoré donedávna malo žalostné čísla v tejto oblasti.

Očkovanie je v súčasnosti témou číslo jeden na všetkých frontoch. Napriek snahe všetkých možných odborníkov a zákonodarcov sa však neočkuje tak, ako by sme potrebovali. Primár anestéziológie v bratislavskej nemocnici Antolská Jakub Hložník poukázal aj na ďalšiu vec.

Archívne VIDEO Primár Hložník: Mali sme pacienta, ktorý nebol očkovaný, uveril dezinformáciám na internete

Primár Hložník: Mali sme pacienta, ktorý nebol očkovaný, uveril dezinformáciám na internete (Zdroj: Facebook/Hoaxy a podvody - Polícia SR)

“V zaočkovanosti nás predbehlo už aj Rusko (46%), a to cez leto boli ďaleko za nami,” napísal Hložník na sociálnej sieti. Ako však ironicky dodal, nie sme vo všetkom najhorší, pretože v úmrtnosti na koronavírus obsadzujeme popredné priečky. Citoval aj tých, ktorí nedôverujú očkovaniu a tvrdia, že pacienti v nemocniciach zomierajú na koronavírus nie pre slabú zaočkovanosť, alebo kvôli tomu, že sa koronavírus nelieči, prípadne, že sa neočkovaní liečia inak, ako tí očkovaní.

Primár Hložník mimoriadne nahnevane:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Fb / Jakub Hloznik)
Primár Hložník mimoriadne nahnevane:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Fb / Jakub Hloznik)

“Myslím, že sme sa kultúrne a hlavne mentálne zaradili tam, kam naozaj patríme...na Balkán. Ale aspoň sme odhalili medzinárodne sprisahanie s cieľom depopulácie,” poukázal Hložník ironicky s tým, že ľudí „vyzval“, aby našetrili dostatok eur na skupovanie majetku, čo ostane v západnej Európe po tom, čo drvivá väčšina populácie umrie v dôsledku čipovania rôznymi predmetmi vo vakcínach. Ide o známe hoaxy a dezinformácie, ktoré odporcovia vakcín vo veľkom zdieľali. Mnohé z nich už polícia na sociálnej sieti vyvrátila. 

Primár Hložník mimoriadne nahnevane:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Fb / Jakub Hloznik)

“Bohužiaľ, realita je taká, že tu prebieha prirodzený výber (následkom ktorého prežijú len jedince, ktoré sa lepšie prispôsobia prostrediu) resp výberové vymieranie v darwinskom zmysle v praxi,” uzavrel. 

Viac o téme: OčkovanieProblémZaočkovanosťRuskoSlovenskoJakub Hložník
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu