Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Čaká nás búrlivý týždeň: PREDPOVEĎ počasia a bitka teplých a studených frontov, pozor si dávajte na stredu!

Aké bude počasie počas nasledujúceho týždňa? Zobraziť galériu (7)
Aké bude počasie počas nasledujúceho týždňa? (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Obyvateľstvo si už zvyklo na príchod chladnejšieho vzduchu a v polovici novembra by sa už v tejto oblasti nemali nič zásadnejšie udiať. No v prípade teplých a studených frontov to počas tohto týždňa bude skutočne ako na hojdačke. Kým v strede týždňa pravdepodobne teploty klesnú, jeho koncom sa teploty opäť zdvihnú. Pozrite si predpoveď počasia na nasledujúci týždeň.

VIDEO Takto vyzerá november v hlavnom meste:

Bratislavčania si v hlavnom meste naplno užívajú jesenné počasie (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Meteorológovia zo Slovenského hydrometeorologického ústavu majú na nasledujúci týždeň jasné predpovede. Prekvapil nás ale chladnejší stred týždňa, pričom piatok k nám zavíta teplý front.

Pondelok

Čaká nás búrlivý týždeň:
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: predpovede.sk)

Stred mohutnej tlakovej výše sa bude presúvať z Pobaltia nad juhozápadné Rusko. Súčasne sa bude v našej oblasti vo vyšších vrstvách ovzdušia naďalej udržiavať teplejší vzduch.

Bude oblačno až zamračené, zrána aj hmlisto. Na horách a miestami aj v nižších polohách, najmä popoludní, zmenšená oblačnosť. Týždeň začne pomerne teplo, keďže najvyššia denná teplota bude 5 až 10, pri zmenšenej oblačnosti do 12 st. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo 7 st. Bezvetrie alebo slabý, v Above a na Zemplíne spočiatku miestami severný vietor do 5 m/s (20 km/h).

Utorok

Čaká nás búrlivý týždeň:
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: predpovede.sk)

Od východu bude do našej oblasti zasahovať mohutná tlaková výš. Bude prevažne polojasno. V noci a dopoludnia v nižších polohách na mnohých miestach hmla alebo nízka oblačnosť, ktorá sa ojedinele udrží po celý deň. Najnižšia nočná teplota 1 až -4, na juhozápade a pri nízkej oblačnosti
miestami do +4 st. Najvyššia denná teplota sa bude držať na vyšších 7 až 12 stupňoch, pri nízkej oblačnosti okolo 5 st. Slabý, na západe postupne juhovýchodný až južný vietor do 6 m/s (20 km/h).

Streda

Čaká nás búrlivý týždeň:
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: predpovede.sk)

Streda bude bodom zlomu, keďže do našej oblasti bude od východu zasahovať okraj slabnúcej tlakovej výše. Súčasne postúpi od západu do strednej Európy studený front.

Nastane oblačné počasie. Bude zamračené a hmlisto. Spočiatku miestami, neskôr ojedinele zmenšená oblačnosť - najmä na východe. Ojedinele sa  vyskytnú slabé zrážky. Najnižšia nočná teplota 0 až -5, na západe miestami okolo 2 st. Najvyššia denná teplota bude už len 4 až 9 st. Prevažne slabý, na juhozápade spočiatku juhovýchodný vietor do 5 m/s (20 km/h).

Čaká nás búrlivý týždeň:
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Štvrtok

Čaká nás búrlivý týždeň:
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: predpovede.sk)

Teploty nepôjdu vyššie ani vo štvrtok. Cez našu bude naďalej na juhovýchod prúdiť studený front spojený s hlbokou tlakovou nížou so stredom nad Nórskym morom.

Bude oblačno až zamračené a miestami dážď alebo prehánky, od cca 1000 m postupne sneženie. Najnižšia nočná teplota 5 až -1 st. Najvyššia denná teplota 4 až 9, na juhu stredného Slovenska a na juhozápade do 12 st.

Piatok

Čaká nás búrlivý týždeň:
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: predpovede.sk)

Teplotný šok príde v piatok, keďže by k nám mal zo západu prúdiť teplý front.

Má byť oblačno až zamračené a na mnohých miestach dážď alebo prehánky, od stredných, postupne od vyšších polôh sneženie. Najnižšia nočná teplota 5 až -1 st. Najvyššia denná teplota sa zdvihne na 5 až 11 stupňov.

Viac o téme: PočasiePredpoveďTýždeň
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu