Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Vodiči, pozor na hmlu: V okolí obce Veľká Ida navyše pretrváva smogová situácia

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AP Photo/Michael Probst)

BRATISLAVA - Na celom území Slovenska sa môže v utorok ráno tvoriť hmla. Meteorológovia tiež upozorňujú na pretrvávajúcu smogovú situáciu v okolí obce Veľká Ida v okrese Košice-okolie. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informuje na svojom webe.

Výstraha prvého stupňa pred hmlou platí do 11.00 h. "Miestami sa očakáva výskyt hmiel s dohľadnosťou 50 až 200 metrov. Znížená dohľadnosť predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre dopravné aktivity," uviedlo SHMÚ.

V okolí obce Veľká Ida platí upozornenie na smogovú situáciu pre prachové častice PM10. Meteorológovia tvrdia, že príčinou smogovej situácie sú vysoké emisie prachových častíc PM10 z vykurovania pevným palivom a z priemyselných zdrojov. Upozornenie platí až do odvolania.

Vodiči, pozor na hmlu:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: shmu.sk)

Hrozí aj poľadovica

Slovenská správa ciest (SSC) upozorňuje na poľadovicu v úseku II/537 Liptovský Hrádok (I/18) - Podbanské. Vo viacerých lokalitách by tiež vodiči mali počítať s hmlou. SSC o tom informuje na webe zjazdnost.sk

Hmla s dohľadnosťou do 50 metrov sa podľa cestárov vyskytuje v lokalitách Košice - krematórium, Nová Bystrica, Nové Mesto nad Váhom a Myjava. "Na značnej časti Slovenska sa vyskytuje hmla s dohľadnosťou do 100, respektíve 200 metrov," doplnili cestári.

Všetky sledované úseky diaľnic a rýchlostných ciest na území SR, ako aj cesty I., II. a III. triedy a horské priechody (HP) sú zjazdné. Povrch vozoviek je prevažne suchý až vlhký. 

Viac o téme: PočasieSmogHmlaSlovenskoVeľká Ida
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu