Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Nové ZISTENIA o policajnom zásahu v Piesťanoch: Dvaja muži boli profesionálni vojaci! Robia to pre peniaze

Jaroslav Naď Zobraziť galériu (5)
Jaroslav Naď (Zdroj: FB/Polícia Slovenskej republiky, J.H, TASR/Jakub Kotian)

BRATISLAVA - Minister obrany Jaroslav Naď si myslí, že nahrávky z poľovníckej chaty sú len špičkou ľadovca. Opäť sa vyjadril aj k policajného zásahu v Piešťanoch, kde sa antirúškari dostali do stretu s policajtmi. Medzi provokatérmi boli podľa Naďa dvaja profesionálni vojaci.

nister obrany zareagoval, že v prípade troch obvinených mužov z nedávneho incidentu s "antirúškarmi" v piešťanskom supermarkete sú dvaja bývalí profesionálni vojaci.

Aktualizované 22:33 Okresný súd v Piešťanoch poslal do väzby iba jedného z troch odporcov rúšok. Súd sa obáva, že by mohol pokračovať v trestnej činosti. Prokurátor žiadal väzbu aj pre ďalšieho muža, no toho sudca do väzby nevzal. Na slobode bude stíhaný s ďalším mužom.


Policajný ZÁSAH v Piešťanoch: Drsné slová Naďa! Dezoláti šíria chorobu a sú odpadom spoločnosti


Robia to pre peniaze

Potvrdil to v diskusnej relácii Na telo na TV Markíza. "Vycvičení ľudia, ktorí odišli z ozbrojených síl v rámci očisťovania služby, dnes úplne zámerne chodia z jedného obchodu do druhého na celom Slovensku a provokujú,“ dodal Naď. "Robia to pre peniaze," povedal Naď. O väzbe pre týchto dvoch mužov, ktorých včera obvinili, dnes rozhoduje v superrýchlom konaní okresný súd v Piešťanoch. Tretí muž bude stíhaný na slobode, prokurátor preňho väzbu nežiadal. 

Nové ZISTENIA o policajnom
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Reprofoto / Facebook - J.H.)

Polícia v súvislosti so štvrtkovým (4. 11.) incidentom v piešťanskom supermarkete obvinila troch mužov z Nitrianskeho kraja vo veku od 32 do 40 rokov z prečinov útoku na verejného činiteľa a výtržníctva. Voči skupine osôb, ktoré si odmietali v jednom supermarkete v Piešťanoch nasadiť respirátory, nechceli opustiť priestor a blokovali ostatným nakupujúcim prístup k pokladnici, zasahovala polícia. Privolali ju zamestnanci a súkromná bezpečnostná služba, ktorí nedokázali situáciu s nimi vyriešiť. Pri zásahu musela polícia použiť aj donucovacie prostriedky.

Nahrávky z chaty sú len špičkou ľadovca

Medializované nahrávky z poľovníckej chaty, kde sa stretávali líder Smeru Robert Fico, obhajca Marek Para, exminister vnútra Robert Kaliňák, podnikateľ Miroslav Bödör a syn bývalého policajného prezidenta Tibora Gašpara sú podľa ministra obrany Jaroslava Naďa (OĽANO) len špičkou ľadovca.

Nové ZISTENIA o policajnom
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Myslí si, že si "ešte vypočujeme veľa vecí". Vyhlásil to v nedeľnej diskusnej relácii Na telo v televízii Markíza. Kaliňák, ktorý je člen predsedníctva Smeru-SD, však považuje nahrávky za nezákonné. "Vládna koalícia dúfala, že to na nás nasadí a nájde trestnú činnosť. Nič sa tam nenašlo, len súkromná debata medzi ľuďmi," skonštatoval. Aby bolo legitímne nasadiť odpočúvanie takejto chaty pre vyšetrovanie pytliactva, bol by podľa bývalého ministra vnútra potrebný "kamión zveriny". Kaliňák sa zároveň pýta, prečo nebola kamera umiestnená tam, kde sa zverina spracúva.

V minulosti som také plačlivé prosby nepočul

Naď reagoval, že nasadenie informačno-technických prostriedkov (ITP) bolo schválené súdom a až následne sa zistilo, kto sa na chate stretáva. Kaliňáka sa na margo umiestnenia kamier opýtal, či vie, kde všade boli nainštalované. Únik informácií z ITP však minister označil za absurditu. "V minulosti, keď takto unikali záznamy, som však takéto výkriky a plačlivé prosby nepočul," skonštatoval. 

Nové ZISTENIA o policajnom
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Topky - Ján Zemiar)

Naď tvrdí, že okolo 30 nominantov bývalých vlád, v ktorých bol Smer-SD, sa priznalo k trestnej činnosti. "Veľmi sa bojíte," povedal Kaliňákovi s tým, že ak súčasná vláda vydrží, spravodlivosť príde. "Skončí divadelné predstavenie Smeru," podotkol minister. Kaliňák podľa neho začal do politických debát chodiť opäť preto, lebo vie, že je tu už "posledná hranica".

Kaliňák si, naopak, myslí, že ak sa skončí súčasná vláda, príde na Slovensko spravodlivosť. "Ja by som vás aj nechal dovládnuť, kebyže sa nebojím o Slovensko. O seba sa však nebojím, nechodím s ochrankou," skonštatoval. Vláda má podľa neho na svedomí smrť bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského i množstvo obetí na ochorenie COVID-19. 

Viac o téme: ChataLidlNahrávkyRobert KaliňákPiešťanyJaroslav Naď
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu