Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Ďalší incident! Seniorka si nenasadila rúško, kopanec policajtovi do tváre! V hre je niekoľkoročné väzenie

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Trnavský kraj)

TRENČÍN – Nedodržiavanie pandemických opatrení sa podpísalo pod ďalší stret medzi políciou a osobou, ktorá si odmietla nasadiť respirátor. Incident sa odohral v autobuse a dôchodkyni môže spôsobiť ešte výrazné problémy. V hre aj niekoľkoročné väzenie.

O prípade informovali samotní trenčianski policajti. Ako uviedli, 67-ročná osoba si podľa ich slov odmietla nasadiť respirátor na prekrytie horných dýchacích ciest aj napriek ich výzve. "Z toho dôvodu bola políciou vyzvaná na opustenie hromadného dopravného prostriedku, čo dotyčná osoba mala tiež odmietnuť napriek upozorneniu, že v prípade neuposlúchnutia tejto výzvy budú voči nej použité donucovacie prostriedky," uviedli.

Ďalší incident! Seniorka si
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR/Friso Gentsch/dpa)

Následne, keď sa polícia dotyčnú osobu pokúsila vyviesť von, mala si táto sadnúť na podlahu autobusu a odmietať sa postaviť. Zúrivá seniorka, ako ju nazvali, ich mala dokonca fyzicky napadnúť - jedného z príslušníkov polície mala kopnúť do tváre a spôsobiť mu poranenie.

"Vyšetrovateľka Okresného riaditeľstva PZ v Trenčíne v tomto prípade začala trestné stíhanie vo veci prečinu útok na verejného činiteľa," uviedla polícia. V prípade preukázania viny hrozí žene trest odňatia slobody na jeden až päť rokov.

Ďalší incident! Seniorka si
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: rumble.com / Samvojakvpoli)

Iba minulý týždeň sme boli svedkami incidentu v piešťanskej predajni Lidl, kde taktiež došlo k stretu medzi osobami, ktoré odmietali dodržiavať aktuálne pandemické nariadenia a políciou. Obvinení boli vtedy traja muži, jedného z nich zobral Okresný súd Piešťany aj do väzby. Krajský súd v Trnave však toto rozhodnutie zrušil, obvinený muž tak bude spoločne s ďalšími dvomi stíhaný na slobode. Obvinení sú z útoku na verejného činiteľa a výtržníctva.

Viac o téme: OpatreniaAutobusIncidentRúškoPolícia Koronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu