Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Policajný ZÁSAH v Piešťanoch: Drsné slová Naďa! Dezoláti šíria chorobu a sú odpadom spoločnosti

Jaroslav Naď Zobraziť galériu (4)
Jaroslav Naď (Zdroj: Reprofoto FB/J.H., Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Zásah niekoľkých policajtov voči nedisciplinovaným ľuďom v obchodnom dome opäť rozvíril vody. Dvaja policajti skončili so zraneniami - jeden mal vybitý zub, druhý poranenú hlavu. Niekoľko ľudí totiž odmietlo dodržovať pandemické opatrenia v obchode a nasadiť si rúška. Minister obrany Jaroslav Naď vyjadril policajtom podporu.

Policajný zásah v piešťanskom Lidli vyvolal obrovské diskusie. Správanie ľudí, ktorí odmietali dodržať opatrenia a nasadiť si v obchode respirátor, skončilo potýčkou. Zranili sa dvaja policajti a jeden z nedisciplinovaných občanov. Minister obrany má pre nich jasný odkaz.


TÉMA DŇA Politici sa vyjadrujú k policajnému zásahu v Piešťanoch: Neprijateľné, odkazujú!


Policajti nás chránia

Policajti nás chránia a majú ministrovu jednoznačnú podporu. "Policajti robia všetko pre to, aby ochránili naše zdravie, náš majetok a zaistili poriadok a dodržiavanie zákonov. Robia čo vedia, aj keď to majú veľmi ťažké," napísal na sociálnej sieti. "Naopak, vandali, grázli a dezoláti, ktorí som presvedčený, že za peniaze a s jasným cieľom provokácie, porušujú po celom Slovensku zákony," uviedol. 

Dezoláti a grázli šíria chorobu medzi zodpovednými

"Šíria chorobu medzi zodpovednými ľudmi lebo nedodržiavajú protiepidemické nariadenia, zneužívajú na svoje primitívne a protizákonne konanie aj malé deti a dokonca berú tovar z obchodov bez zaplatenia," napísal minister s tým, že okrem toho osočujú vedcov a vyhrážajú sa nielen im, ale aj lekárom pred ich domovmi.

Policajný ZÁSAH v Piešťanoch:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB / Polícia Slovenskej republiky, J.H)

Zásah mohol byť ešte tvrdší

"Sú absolútnym odpadom spoločnosti, s ktorým sa musíme jasne vysporiadať," zdôraznil s tým, že jednoznačne stojí za zásahom polície v Piešťanoch. "Dokonca som presvedčený, že mohol byť ešte tvrdší. Opice na plote úradu vlády, opice na štadióne v Trnave a opice v Lidli v Piešťanoch, Prievidzi a inde, či opice a dezoláti pred domom lekárov a vedcov. Stále tá istá skupina výtržníkov, ktorí pre našu spoločnosť nerobia nič dobré. Naopak, porušujú zákony, provokujú, ničia, urážajú, vyhrážajú sa," povedal na margo nedisciplinovaných ľudí. 

Policajný ZÁSAH v Piešťanoch:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: rumble.com / Samvojakvpoli)

Pokiaľ si podľa neho štát nedokáže poradiť s malou skupinou porušujúcou existujúce právne normy, tá oveľa väčšia, slušná časť obyvateľov, bude trpieť. "A to nesmieme pripustiť. Zásahy polície sú oprávnené a keď platení provokatéri budú porušovať zákony aj naďalej, dostanú adekvátnu odpoveď," dodal. 

Policajný zásah v Piešťanoch

Sociálnymi sieťami koluje video, ktoré rozhýbalo vody. Išlo o policajný zásah voči ľuďom, ktorí odmietali nielen očkovanie, ale aj dodržiavanie pandemických opatrení. Incident sa odohral vo štvrtok vo večerných hodinách v obchode Lidl v Piešťanoch. Ľudia, ktorí odmietajú opatrenia, nakupovali bez respirátorov a následne im predavači odmietli nablokovať nákup. Zavolali policajtov, ktorí po napomenutiach a potýčke museli viacerých antivaxerov spacifikovať.

Situáciu komentovalo aj policajné prezídium. "V situácii, kedy Slovensko čelí rekordnému nárastu infikovaných osôb a prudko stúpa počet hospitalizácií sa skupina ľudí, ktorých „nikto nebude obmedzovať“ rozhodla obsadiť priestor za pokladňami a aj napriek výzvam polície a personálu si odmietla nasadiť prekrytie horných dýchacích ciest," napísala polícia na sociálnej sieti. Ako dodali, z videa je zrejmé, že policajti prv dav žiadali, aby si prekryli horné dýchacie cesty, to však nepomáhalo, a preto ich napomenuli a chceli si zapísať ich údaje z občianskych preukazov. Následne došlo k potýčke a polícia musela zakročiť.

"Pri platení si dajú rúška dole a mobily hore. Po bezvýsledných výzvach obsluhy v obchode čakajú na príchod policajnej hliadky a zapnú LIVE vysielanie. Lajky sa len tak hrnú. Čo tam po preplnených nemocniciach a platných vyhláškach," konštatovali muži zákona. Vysvetlili, že provokatérov nestrpia, aj z dôvodu, že epidemická situácia na Slovensku je extrémne zlá.

Viac o téme: RespirátorLidlPolicajný zásahPiešťanyPandemické opatreniaAktuálne covid opatrenia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu