Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Stančík podal trestné oznámenie v súvislosti so stíhaním vyšetrovateľov NAKA

Andrej Stančík
Andrej Stančík (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

BRATISLAVA - Poslanec Národnej rady SR Andrej Stančík (OĽANO) podal na Generálnej prokuratúre (GP) SR trestné oznámenie vo veci zneužívania právomoci verejného činiteľa a ohýbania práva. Urobil tak v súvislosti s rozhodnutím Krajského súdu (KS) v Bratislave o prepustení skupinky vyšetrovateľov Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) z väzby.

"Obvinenie vyšetrovateľov NAKA, ktorí dnes vyšetrujú najzávažnejšie korupčné kauzy bývalých vlád, je neopodstatnené. Z uznesenia KS v Bratislave vyplývajú závažné otázky o motivácii tohto stíhania a snahe zastaviť očistné procesy," uviedol Stančík s tým, že uznesenie súdu pridáva na váhe tvrdeniam o bezdôvodnosti stíhania vyšetrovateľov v snahe zastaviť vyšetrovanie veľkých káuz. Stančík poznamenal, že politická opozícia sa snaží z obvinených robiť martýrov a z vyšetrovateľov zločincov.

Štvoricu vyšetrovateľov a Petra Scholtza zadržali vyšetrovatelia Úradu inšpekčnej služby v septembri, obvinili ich zo zneužitia právomoci verejného činiteľa a zločinu marenia spravodlivosti. Dvoch z nich obvinili v trestnej veci ovplyvňovania výpovedí svedkov. Krajský súd v Bratislave ich neskôr z väzby prepustil. V uznesení konštatoval, že stíhanie nie je v poriadku, kritizoval postupy okresného sudcu aj prokurátora a predložené dôkazy považoval za nedostatočné na to, aby boli skutky kvalifikované ako trestné činy.

Viac o téme: VyšetrovateliaStíhanieTrestné oznámenieNAKAAndrej Stančík
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu