Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Tak TOTO veľmi nevyšlo: Bratislava má nový chodník! Z projektu sa chytíte za hlavu

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj)

BRATISLAVA – Keď sa postaví nový chodník, väčšina ľudí sa poteší, že sa im bude po meste pohybovať zasa o niečo jednoduchšie. To, čo sa však podarilo v bratislavskej Devínskej Novej Vsi, môžeme zaradiť medzi výnimky. Za hlavu sa chytali aj policajti.

Tí upozornili na dopravné značenie umiestnené pred jedným z frekventovaných kruhových objazdov v hlavnom meste. Dostať sa z neho môžete do Lamača, Devínskej Novej Vsi či Stupavy a tiež do nákupného centra Bory.

Nedávno však nastala na tomto úseku veľká zmena - chodník. Otázne však je, komu má slúžiť. Bez toho, aby sa museli zohýnať, po ňom totiž chodci až na výnimky neprejdú. Vhodný je iba ak pre malé deti či vzrastom nízkych ľudí. Upozornila na to aj bratislavská krajská polícia. "Bratislavskí dopravní policajti spozorovali v priebehu dnešného dňa takúto kurióznu „stavbu“ vo štvrtom bratislavskom okrese," uviedli na sociálnej sieti.

 

„TO MI NEJAKO NEVYCHÁDZA❓❗“ 👉Bratislavskí dopravní policajti spozorovali v priebehu dnešného dňa takúto kurióznu...

Posted by Polícia SR - Bratislavský kraj on Wednesday, November 3, 2021

 

Nakoľko v tomto prípade ide podľa nich o pomerne nebezpečné stavebné riešenie – či už pre chodcov alebo cyklistov, Krajský dopravný inšpektorát v Bratislave už upozornil realizátora stavby na tento stav.

To nám potvrdil aj magistrát. Hovorkyňa Katarína Rajčanová upozornila, že mesto tento úsek nespravuje. K predmetnej stavbe však uviedla, že ide o chybu, ktorú pri stavbe spravila realizačná firma, ktorá tam stavia súkromný objekt. "Na chybu sme upozornili a dopravná značka by mala byť čoskoro ešte v rámci stavby preložená," uviedla.

 

Viac o téme: ChodníkDopravné značenieBratislava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu