Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Ako z akčného filmu v Bratislave: So zákazom v protismere a na kradnutej motorke! To však nie je všetko

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: FB / Polícia SR - Bratislavský kraj)

BRATISLAVA – Zábery ako z akčného filmu! Tak by sa dala nazvať situácia, ktorú zažili bratislavskí policajti počas jednej nočnej služby. Počas nej takmer po celom hlavnom meste naháňali motorkára, ktorý pred nimi unikal a ignoroval výstražné znamenia. Po dolapení zistili zaujímavé skutočnosti – muž nielenže nemal šoférovať, ale k tomu jazdil na kradnutej motorke. To však nie je všetko!

Celé sa to udialo v nedeľu krátko po 3. hodine ráno. Policajti si na Staromestskej ulici všimli motorkára, ktorého sa rozhodli podrobiť kontrole. To však ešte netušili, čo ich čaká.

Ako z akčného filmu v Bratislave: So zákazom v protismere a na kradnutej motorke! To však nie je všetko (Zdroj: FB / Polícia SR - Bratislavský kraj)

Po použití svetelného znamenia STOJ na ulici Palisády, vodič zrýchlil a začal hliadke unikať vysokou rýchlosťou v smere späť na Staromestskú ulicu. Na Zochovej ulici vodič prešiel do protismeru a odmietal zastaviť hliadke aj napriek jej opakovaným znameniam k zastaveniu,“ vysvetlili policajti na sociálnej sieti. Ako uviedli, vodič motorky ich veselo ignoroval a ďalej utekal pred spravodlivosťou – a to v protismere cez Hodžovo námestie, cez Mýtnu ulicu, až na Račianskej mýto. Ako policajti dodali, hliadka vodiča opakovane vyzývala k zastaveniu, a to použitím svetelných a zvukových znamení.

Ako z akčného filmu
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB / Polícia SR - Bratislavský kraj)

Tie naďalej ignoroval a rozhodol sa, že sa policajtom pokúsi ujsť po chodníku pre chodcov. Tam sa policajtom podarilo vodiča zastaviť. „Člen hliadky vyšiel z vozidla a následne chcel vodiča motocykla obmedziť na osobnej slobode. Ten začal klásť voči policajtom aktívny odpor a fyzicky na nich zaútočil údermi päsťami. Z miesta chcel utiecť preč, na čo člen hliadky využil oprávnenie v zmysle zákona o Policajnom zbore a použil varovný výstrel do vzduchu,“ poukázali muži zákona s tým, že až tento výstrel donútil vodiča, aby si ľahol na zem a prestal klásť odpor. Následne policajti zistili zaujímavé skutočnosti – vodič nemal pri sebe žiadne doklady, podarilo sa ho stotožniť iba na základe údajov, ktoré policajtom poskytol.

Ako z akčného filmu
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB / Polícia SR - Bratislavský kraj)

„Lustráciou zistili, že má uložený zákaz činnosti viesť motorové vozidlá na dobu 20 mesiacov. Rovnako bolo zistené, že motocykel bol odcudzený na území Rakúska, a že tabuľky s evidenčnými číslami na motocykli sú rovnako kradnuté na území Rakúska,“ upozornili policajti s tým, že mladíka následne previezli na príslušné policajné oddelenie a jeho trestnoprávnou zodpovednosťou sa už zaoberajú príslušní policajti. „Počas prenasledovania unikajúceho vozidla nedošlo k zraneniu iných účastníkov cestnej premávky, poškodeniu vozidiel alebo spôsobeniu inej škody,“ uzavreli.

Ako z akčného filmu
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB / Polícia SR - Bratislavský kraj)

 

Viac o téme: VodičMotorkárPolícia Bratislavskí policajtiScéna ako z akčného filmuKradnutá motorka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu