Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Rozzúrená Cigániková naložila Záborskej: Už sa neštíti ničoho! Za všetko môže veta arcibiskupa o smrti plynom

Jana Bittó Cigániková Zobraziť galériu (3)
Jana Bittó Cigániková (Zdroj: Topky - Ján Zemiar)

BRATISLAVA – To, že poslankyne Jana Bittó Cigániková (SaS) a Anna Záborská (OĽaNO) sa v otázke umelého prerušenia tehotenstva nezhodujú, je už dobre známe každému, kto aspoň trochu sleduje diskusiu o novom zákone upravujúcom interrupcie. Príspevok, ktorý Záborská najnovšie zdieľala na sociálnej sieti, iba prilial olej do ohňa.

Záborská zdieľala odkaz na kázeň gréckokatolíckeho arcibiskupa Cyrila Vasiľa a vypichla pri tom citát: "V minulosti eliminovali ľudí plynom, dnes je to tabletka…" K tomu ešte doplnila poďakovanie arcibiskupovi za jeho "jasné slová."

Rozzúrená Cigániková naložila Záborskej:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Anna Záborská)

To rozčúlilo ďalšiu koaličnú poslankyňu Janu Bittó Cigánikovú natoľko, že status musela zdieľať aj s vlastným, štipľavým komentárom miereným na adresu Záborskej. Tá sa podľa jej slov už neštíti ničoho.

Rozzúrená Cigániková naložila Záborskej:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky - Vlado Anjel)

"Kolegyňa Záborská sa nedokáže v diskusii o interrupciách obhájiť štúdiami. Nedokáže sa stretnúť s najväčšími odborníkmi v krajine. Nedokáže akceptovať názor iných. Nedokáže porozumieť faktom, ktoré jej už roky dávame na stôl. Ale čo pani Záborská dokáže, je priniesť do diskusie názor, že zdravotníci a ženy v najťažšej životnej situácii sú ako nacisti v koncentračných táboroch," napísala rozčúlene.

Bittó Cigániková navrhne do Záborskej zákona možnosť interrupčnej tabletky (Zdroj: Facebook/Sloboda a Solidarita)

Cirkev má podľa nej dosť problémov so sexuálnym zneužívaním detí, ktorým by sa mala poctivo venovať. "Miesto toho sa starí páni s korunkami na hlavách pchajú do životov a materníc žien, ktoré o to nestoja," poslala ostrý odkaz aj smerom k cirkevným hodnostárom. Dodala, že takúto neľudskú úbohosť v diskusii o odbornej téme nečakala.

Cigániková pred časom avizovala, že chce k Záborskej návrhu zákona o pomoci tehotným ženám pridať pozmeňujúci návrh, ktorým by sa doplnila možnosť interrupčnej tabletky.

 

Viac o téme: Konflikt Anna ZáborskáJana Bittó Cigániková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu