Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Odchod do Austrálie? Sulík u protinožcov kúpil usadlosť, prehovoril o plánoch: Odkaz Matovičovi!

Richard Sulík Zobraziť galériu (3)
Richard Sulík (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA – Sulík prehovoril o tom, ako je to s jeho austrálskym rančom. Šéf rezortu hospodárstva a predseda SaS potvrdil, že plánuje na dôchodku tráviť chladné zimy u protinožcov, kde už má na tento účel aj kúpenú usadlosť. Zo slovenskej politiky sa však tak skoro stiahnuť nechystá.

Minister hospodárstva sa svojimi zámermi na pokojný život, ktorý si chce jedného dňa dopriať na usadlosti v Austrálii, nijako netajil. Práve naopak, známe sú už niekoľko rokov a prezradil ich on sám. Prehovoril o nich už po svojom vstupe do vysokej politiky.

archívne video

Sulík na vláde hovorí o aktuálnom dianí v prípade dodávateľov energií (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Teraz sa však jeho plány ohľadne politického dôchodku stali opäť témou, ktorá zarezonovala na politickej scéne. Postaral sa o to paradoxne jeho koaličný partner a minister financií Igor Matovič (OĽaNO). „Richard Sulík povedal na začiatku tejto vlády, keď sme dohodovali koalíciu, že toto je jeho posledné vládnutie. Má svoj ranč v Austrálii a chce ísť potom žiť do Austrálie. Ja s tým počítam, že splní tento sľub, ktorý mi osobne dal. Spolieham sa na to, že dodrží to, čo hovoril takto pred rokom a pol,“ vytiahol financmajster v rozhovore pre Nový čas.

Igor Matovič
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky - Vlado Anjel)

Richard Sulík tak po slovách svojho koaličného partnera musí vysvetľovať nielen to, ako je to s jeho odchodom z politiky, ale aj rančom v Austrálii. „Slovensko milujem, vrátil som sa sem z Nemecka a žijem teraz tu a chcem tu ešte zostať. Ale je tiež pravda, že zimné mesiace tu možno nebudem. Zabite ma,“ povedal v relácii TV Markíza. Pre Hospodárske noviny neskôr doplnil, že je jeden z troch vlastníkov "nejakej menšej usadlosti.“

Odchod do Austrálie? Sulík
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Ďalší dvaja spoločníci sú podľa ministra verejne neznáme súkromné osoby. Doplnil tiež, že v Austrálii kvôli pracovnej vyťaženosti nebol už dva roky. „Uvedenú nehnuteľnosť plánujem využívať až v dôchodkovom veku, čiže najbližších dvanásť rokov to téma pre mňa nie je,“ uviedol Sulík. Matovičovo očakávanie o odchode do Austrálie sa teda zatiaľ splniť nechystá.

Na financovanie usadlosti si mal zobrať bankový úver a tretinové vlastníctvo nehnuteľnosti v zahraničí vraj priznal aj v majetkovom priznaní politikov, ktoré však ešte zverejnené nie je.

 

Viac o téme: RančRichard SulíkAustráliaUsadlosť
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu