Streda17. apríl 2024, meniny má Rudolf, zajtra Valér

Koalícia má definitívne o jedného poslanca menej! Čepčeka vylúčili z klubu

Martin Čepček
Martin Čepček (Zdroj: TASR - Michal Svítok)

BRATISLAVA - Poslanca Národnej rady (NR) SR Martina Čepčeka v nedeľu definitívne vylúčili z poslaneckého klubu koaličného hnutia OĽANO. Dôvodom bolo pretrvávajúce nerešpektovanie pravidiel koaličnej zmluvy z jeho strany a hlasovanie za opozičné návrhy zákonov, ktoré sú v rozpore s programovým vyhlásením vlády, ale aj hodnotami koalície. Informoval o tom hovorca OĽANO Matúš Bystriansky.

archívne video

Čepčeka z OĽaNO sa na klube budú pýtať prečo hlasoval proti zmene ústavného zákona (Zdroj: Topky/Maarty)

Počas troch riadnych schôdzí NR SR, keď bol Čepček dočasne vylúčený zo zasadnutí poslaneckého klubu, nepreukázal podľa OĽANO žiadnu ochotu obnoviť spoluprácu založenú na vzájomnej diskusii, tolerancii a dôvere s ostatnými členmi klubu. "Naopak, aktívne spolupracoval s poslancami ĽSNS, čím definitívne potvrdil, že jeho videnie sveta nie je v súlade s hodnotami hnutia," uviedol vo svojom stanovisku poslanecký klub OĽANO.

Čepček sa zviditeľnil najmä tým, že opakovane podal do parlamentu návrh obmedzujúci vykonávanie interrupcií. Neinformoval však o tom poslancov hnutia OĽANO a ani koaličnú radu. Šéf klubu OĽANO Michal Šipoš kritizoval Čepčeka aj za "opakované hlasovania s fašistami". Poslanec mal preto pozastavené členstvo v klube od februára. Čepček v júni pre TASR uviedol, že nemá záujem opustiť klub a nevidí dôvod na vylúčenie z klubu. Deklaroval, že nič neporušil.

Viac o téme: Poslanecký klubOĽANOMartin Čepček
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu