Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Bývalý tréner Goffa zverejnil fotografiu po KORONAVÍRUSE: Ak nechcete skončiť ako ja, očkujte sa!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: FB / Vlado Goffa)

BRATISLAVA – Štyri mesiace v nemocnici a vážny postcovidový syndróm. To je bilancia bývalého futbalistu, trénera a experta Vladimíra Goffu po prekonaní „pliagy“. Bývalý reprezentant bojuje s úbytkom váhy, aj vďaka ktorému sa opäť učí chodiť. Ľudí teraz vyzýva k jedinému – aby sa dali zaočkovať a nedopadli ako on.

Zúriaca koronakríza ovplyvnila životy veľmi veľa ľuďom – hercom, hudobníkom, ale aj bežným ľuďom či športovcom. A práve do poslednej skupiny sa radí aj bývalý futbalista, tréner a expert na futbal Vladimír Goffa. Aj napriek tomu, že poctivo dodržiaval zásadu R-O-R (rúško, odstup, ruky), stačilo jedno drobné zaváhanie a pre bývalého reprezentanta to mohlo skončiť tragicky. 10 dní sa liečil doma, potom tri mesiace v nemocnici.

COVID je ťažký súper

„Ťažký súper ten covid, zatiaľ sme po prvom polčase a hoci som mal výhodu domáceho prostredia a predtým poctivo dodržiaval taktiku ROR, i tak ma zmastil ako žito. Teploty, dusenie sa, slabý ako 10x vylúhovaný čaj,“ písal na sociálnej sieti v polovici marca. Za mesiace „zápasenia“ s koronavírusom prišiel o 25 kíl váhy a musel sa opäť učiť chodiť. Aj keď mal ťažký priebeh a pár dní bol aj v umelom spánku, jeho tradičný humor ho neobchádzal a rovnakým štýlom písal aj zážitky z nemocnice. Skúsenosti, ktoré získal o nákaze, ho však primali k jednému – ľudí vyzýva na očkovanie.

Goffa sa opäť musí učiť chodiť.
Zobraziť galériu (2)
Goffa sa opäť musí učiť chodiť.  (Zdroj: FB / Vlado Goffa)

V súčasnosti je Goffa na rehabilitačnom pobyte v Zázrivej. Slnko je najlepší lekár. Užívam si. Škoda len, že nie doma a sediac iba na invalidnom vozíku v rehabilitačnom zariadení,“ píše s tým, že ani po štyroch mesiacoch v nemocnici nedokáže sám vstať a urobiť čo i len krok, hoci aj s barlami.

„Ale bojujem. Potrebujem dohnať stratu 20kg, tak žeriem všetko ako zápasník sumo, ktorý prvýkrát vidí švédske stoly. No nedarí sa mi nabrať čo len kilo. Nemám silu, stabilitu mam ako Neymar v šestnástke,“ konštatuje a upozorňuje na následky, ktoré so sebou môže koronavírus prinášať. „Určite nechcete dopadnúť ako ja a viete, čo môžete v rámci prevencie urobiť. Lepšia štipka smelosti ako tona opatrnosti,“ nabáda Goffa ľudí k tomu, aby sa dali očkovať. Je to totiž podľa neho jediná možnosť, ako dať koronavírusu červenú kartu.

Viac o téme: OčkovanieFutbalistaRehabilitáciaKoronavírusVladimír GoffaPostcovidový syndróm
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu