Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Očkovací deň otvorených dverí mal obrovský úspech: Chystá sa pokračovanie! Záujem je šialený

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: FB / Tomas Szalay)

BRATISLAVA – Očkovanie proti koronavírusu je na Slovensku v plnom prúde, stále sú však medzi nami aj takí, ktorí sa ešte nedali zaočkovať. Bratislavská župa už druhýkrát usporiadala „deň otvorených dverí“ a po vakcínu si mohli prísť aj tí, ktorí sa neregistrovali. A záujem bol obrovský.

Už je to vyše týždňa, čo bratislavská župa prišla s nápadom tzv. bezbariérového očkovania – teda takého, ktoré by mohli absolvovať aj tí bez termínu či registrácie. Záujem už počas prvého dňa bol obrovský, avšak tí, ktorí sa ho z nejakého dôvodu nemohli zúčastniť, nemuseli zúfať. Rovnaká akcia sa konala aj uplynulý víkend.

Očkovací deň otvorených dverí

„Očkovací deň otvorených dverí“ na bratislavskom futbalovom štadióne využilo len za uplynulú sobotu vyše 1500 ľudí bez pozvánky. Podľa lekára bratislavského kraja Tomáša Szalaya však stále nie je možné očkovať kombináciu vakcín.Čaká sa na technologické doriešenie pri vystavovani certifikátov a zelených pasov,“ vysvetlil. Napriek obrovskému záujmu neregistrovaných ľudí všetko zvládali s prehľadom a jediný problém býval, keď ľudia nevedeli naspamäť svoje rodné číslo alebo poštové smerovacie číslo.

VIDEO Situácia sa na Slovensku sa zlepšuje: Istý počet PCR testov bude hradený štátom, antigénové už zadarmo nebudú

Situácia sa na Slovensku sa zlepšuje: Istý počet PCR testov bude hradený štátom, antigénové už zadarmo nebudú (Zdroj: Topky/Maarty)

Blížime sa do finále

Szalay v polovici týždňa odhadoval, že pomer na futbalovom štadióne medzi tými, ktorí prídu s SMS a bez nej bude zhruba 50:50. Som dobrý odhadovač, v nedeľu bol pomer 52:48,“ upozornil. Z dvetisíc ľudí, ktorí boli pozvaní na očkovanie, neprišlo 19 percent (zhruba 400 ľudí). Avšak, až 1400 nepozvaných Slovákov si našlo cestu do očkovacieho centra a personál ich srdečne privítal. „Z toho 800 prišlo na prvú dávku. Väčšinu dňa to bolo s nulovým čakaním, podvečer, keď dopršalo, sa na nejaký čas natiahlo čakanie na 25 minút. O pol ôsmej bolo pred štadiónom prázdno,“ vysvetlil Szalay.

Ak ste nestihli prísť na očkovanie ani uplynulý víkend, nezúfajte. Szalay má pre vás aj ďalšie dobré správy. „Pfizer bude na štadióne najbližšie budúcu sobotu, taktiež s možnosťou zaočkovať sa aj bez registrácie,“ uviedol. „Blížime sa do finále,“ uzavrel.

Statusy Szalaya na sociálnej sieti komentovali viacerí ľudia, medzi nimi aj matematik Richard Kollár. Ten je zo záujmu neregistrovaných ľudí naozaj milo prekvapený. „Ten záujem je šialený,“ zhodnotil.

Viac o téme: OčkovanieVakcínaPfizerTomáš SzalayBezbariérové očkovanieOčkovanie bez termínu
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu