Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Dvojica, ktorá sa snažila uplácať štátneho tajomníka Fecka, ostáva vo väzbe

Martin Fecko
Martin Fecko (Zdroj: Topky.sk / Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Dvojica obvinených Peter Ch. a Miroslav S., ktorí sa snažili minulý rok uplácať štátneho tajomníka Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Martina Fecka, ostáva naďalej vo väzbe. Rozhodol o tom Najvyšší súd (NS) SR, ktorý zrušil marcové rozhodnutie Špecializovaného trestného súdu v Pezinku (ŠTS), ktorý dvojicu prepustil z väzby na slobodu. Informovala o tom hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová.

"Senát 2T NS SR 12. apríla napadnuté uznesenie ŠTS z 29. marca 2021, ktorým boli obvinení prepustení z väzby na slobodu, zrušil a oboch obvinených ponechal vo väzbe," uviedla hovorkyňa. Petra Ch. ponechal vo väzbe kolúznej a preventívnej a Miroslava S. ponechal v preventívnej väzbe. Ako dodala, senát väzbu obvinených dohľadom probačného a mediačného úradníka nenahradil.

Obaja muži sú obvinení z prečinu podplácania a prípravy zločinu legalizácie príjmu z trestnej činnosti. Polícia ich zadržala minulý rok 16. septembra v rámci akcie Contract. Následne dva dni nato ich ŠTS zobral do väzby. Peter Ch. a Miroslav S. sa mali snažiť podplatiť Fecka, ktorý s políciou spolupracoval.

Napokon k odovzdaniu úplatku nedošlo. Úplatok mal byť za podpísanie zmluvy o štátnej zákazke o vytvorení a zavádzaní informačného systému. Feckovi mali sľúbiť päť percent z hodnoty projektu alebo 60.000 eur v hotovosti. ŠTS v Pezinku vytýčil hlavné pojednávanie s dvojicou na budúci týždeň 29. apríla.

Viac o téme: VäzbaUplácanieMartin Fecko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu